Vanredna sednica Veća Saveza Samostalnih sindikata Smederevske Palanke i Velike Plane: ŠIRI SE AKCIJA SOLIDARNOSTI

IMG_0067Članovi Veća Saveza samostalnih sindikata Smederevske Palanke i Velike Plane, pošto su minutom ćutanja odali poštu žrtvama katastrofalnih poplava, na vanrednoj sednici razgovarali su o aktuelnoj situaciji i mogućnostima uključivanja sindikata u saniranje posledica prirodne nepogode, koja je zadesila i područje Donje Jasenice. Pažnja je posebno bila usmerena na članove ovog sindikata, koji su pretrpeli ogromne štete posle poplave.

Predsednik  Veća Božidar Todorović kazao je da je Samostalni sindikat „Goša“ već formirao  Fond solidarnosti, a apelu za  pomoć odazvale su se organizacije tog sindikata iz Kragujevca, Smedereva, Kruševca…

-Sindikat metalaca iz Kragujevca odlučio je da u naš grad uputi interventne ekipe – dodao je Todorović.- U toku je pravljenje spiskova njihovih radnika koji izražavaju spremnost da dođu i pomognu u sanaciji objekata. Javljaju se čak i predstavnice „nežnijeg  pola“ da dođu i uključe se u čišćenje objekata koji su bili zahvaćeni poplavom. Iz Jagodine je već stigao deo humanitarne pomoći.

IMG_0068Veće sindikata Smederevske Palanke i Velike Plane donelo je odluku da se još šire uključi u akciju otklanjanja  posledica poplava i pozove svoje članove i sugrađane da se dobrovoljnim radom ,  novčanim sredstvima, ili na bilo koji drugi način, pridruže velikoj akciji solidarnosti sa onima koje je zadesila velika nevolja.

Poslovodstvo „Gošine“ Fabrike šinskih vozila odlučilo je da svakom svom radnika iz poplavljenog područja, a takvih je 20, dodeli po hiljadu evra za adaptaciju oštećenih objekata.

-Mi smo odlučili da uputimo  poziv ljudima koji su nekad radili u Smederevskoj Palanci, a sada su u dijaspori,  da pomognu koliko mogu – izneo je Todorović.- Na ovoj vanrednoj sednici iskoristili smo priliku da porazgovaramo o izmenama i dopunama Zakona o radu. Odlučili smo da našem pregovaračkom  timu uputimo naše predloge, sugestije i stavove, posebno onog dela Zakona koji se odnosi na obračun, isplatu zarada, vrednovanje prekovremenog rada itd.

D. Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.