ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Ванредна седница Већа Савеза Самосталних синдиката Смедеревске Паланке и Велике Плане: ШИРИ СЕ АКЦИЈА СОЛИДАРНОСТИ

IMG_0067Чланови Већа Савеза самосталних синдиката Смедеревске Паланке и Велике Плане, пошто су минутом ћутања одали пошту жртвама катастрофалних поплава, на ванредној седници разговарали су о актуелној ситуацији и могућностима укључивања синдиката у санирање последица природне непогоде, која је задесила и подручје Доње Јасенице. Пажња је посебно била усмерена на чланове овог синдиката, који су претрпели огромне штете после поплаве.

Председник  Већа Божидар Тодоровић казао је да је Самостални синдикат „Гоша“ већ формирао  Фонд солидарности, а апелу за  помоћ одазвале су се организације тог синдиката из Крагујевца, Смедерева, Крушевца…

-Синдикат металаца из Крагујевца одлучио је да у наш град упути интервентне екипе – додао је Тодоровић.- У току је прављење спискова њихових радника који изражавају спремност да дођу и помогну у санацији објеката. Јављају се чак и представнице „нежнијег  пола“ да дођу и укључе се у чишћење објеката који су били захваћени поплавом. Из Јагодине је већ стигао део хуманитарне помоћи.

IMG_0068Веће синдиката Смедеревске Паланке и Велике Плане донело је одлуку да се још шире укључи у акцију отклањања  последица поплава и позове своје чланове и суграђане да се добровољним радом ,  новчаним средствима, или на било који други начин, придруже великој акцији солидарности са онима које је задесила велика невоља.

Пословодство „Гошине“ Фабрике шинских возила одлучило је да сваком свом радника из поплављеног подручја, а таквих је 20, додели по хиљаду евра за адаптацију оштећених објеката.

-Ми смо одлучили да упутимо  позив људима који су некад радили у Смедеревској Паланци, а сада су у дијаспори,  да помогну колико могу – изнео је Тодоровић.- На овој ванредној седници искористили смо прилику да поразговарамо о изменама и допунама Закона о раду. Одлучили смо да нашем преговарачком  тиму упутимо наше предлоге, сугестије и ставове, посебно оног дела Закона који се односи на обрачун, исплату зарада, вредновање прековременог рада итд.

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *