ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Државни секретар у Министарству за културу и информисање Нино Брајовић посетио Смедеревску Паланку: ДОГОВОРЕН НАСТАВАК РАДОВА НА КУЋИ „ПЕРЕ ТОДОРОВИЋА“ И РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА МЕДИЈЕ

-Нови председник Грађевинског одбора за завршетак радова на изградњи Куће је председник Општине, Топлица Пинторовић

 

У званичној посети Смедеревској Паланци боравио је Нино Брајовић дугогодишњи секретар Удружења новинара Србија, сада на радном задатку у Влади Републике Србије, на месту државног секретара у Министарству за културу и информисање. За своју прву посету на новој дужности Нино Брајовић је изабрао нашу општину јер се овде гради Кућа српског новинарства, Спомен дом „Пере Тодоровића“, у првом новинарском селу, Водице. Избор Смедеревске Паланке за прво званично виђење са колегама представља и признање локалним редакцијама, али и локалној самоуправи која је одмах по преузимању власти иницирала контакт са Брајовићем ради наставка активности око изградње Спомен дома „Пере Тодоровића“, које су у потпуности замрле током седмомесечне владавине недавно смењене гарнитуре.

Посета државног секретара, са којим је дошао и председник Извршног одбора УНС-а, Петар Јеремић,  започела је пријемом и радним састанком у кабинету председника Општине, где је, о наставку радова на Кући и ситуацији у вези са локалним медијима, разговарао са председником Топлицом Пинторовићем, његовим најближим сарадницима и председником ЗТУ „Видовача“, Миодрагом Загорчићем.

На овом састанку договорено је да се наставе радови на завршетку Куће, да се за новог председника Грађевинског одбора именује Топлица Пинторовић, и утврђене су обавезе, како локалне самоуправе, тако и Удружења новинара Србије и осталих учесника у овом пројекту, а такође је разматрана и ситуација у медијској сфери, која ће у наредном периоду бити много боља него до сада јер је са општинским руководством договорено да се за рад локалних медија определе средства, како Закон налаже, у висини до два одсто буџета.

У наставку посете Нино Брајовић је у Водицама, у Спомен кући „Пере Тодоровића“ одржао састанак са новинарима, коме су присуствовали и функционери у локалној самоуправи, а потом је симболично „пустио у рад“ штедњак на чврсто гориво, који је донирала фабрика „Милан Благојевић“ из Смедерева.

На крају посете, у поподневним часовима, Брајовић је присуствовао и првој књижевној вечери у Спомен кући „Пере Тодоровића“, у организацији Књижевног клуба „Пера Тодоровић“, које је отворио председник Скупштине општине, Никола Вучен.

Први човек овог Књижевног клуба, Слободан Тодоровић Токи, маестрално је водио програм у коме је представљен рад Живомира Миће Стевановића, чију поезију су, поред аутора, читали и гости, чланови Књижевног клуба „21“.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *