U OŠ „Olga Milošević održan Okrugli sto o „Unapređivanju lokalnih mehanizama podrške deci iz uskraćenih grupa“

U OŠ „Olga Milošević“ održan je Okrugli sto pod nazivom „Unapređivanje lokalnih mehanizama podrške deci iz uskraćenih grupa i njihovim porodicama radi smanjenja osipanja dece iz obrazovnog sistema“.

U radu Okruglog stola učestvovali su predstavnici socijalnih ustanova i prosvetni radnici, a ispred lokalne samouprave Nikola Vučen predsednik SO i Milica Despotović zamenik predsednika Opštine.

Uvodnu informacije izneli su Jasmina Milićević koordinator projekta  „Uključi se“ i Zdravka Simić zastupnik RNVO „Amaro drom“, a potom je Božidar Nikolić, predsednik Asocijacije pedagoških asistenata Srbije predstavio izveštaj o mapiranju dece iz porodica internih migranata i povratnika iz inostranstva. Predstavljeni su problemi sa kojima se suočavaju prosvetni radnici i lokalni mehanizmi za njihovo rešavanje.

U okviru projekta ,,Uključi se“ održaće se i jedan seminar uz pokroviteljstvo RNVO CRRZ „Amaro drom“ iz Smederevske Palanke.

Ceo projekat finansirao je Centar za interaktivnu pedagogiju kao i Mreža prijatelja inkluzivnog obrazovanja, a krajnji cilj je pomoć deci, koja do sada nisu bila deo sistema obrazovanja i povratnici koji su došli iz azila i vraćeni iz drugih zemalja, da se uključe u obrazovni sistem, uz maksimalnu podršku i umreženost svih lokalnih aktera koji bi omogućili deci obrazovanje.

Projekat sprovodi CRRZ „Amaro drom“ u partnerstvu sa Osnovnom školom ,,Olga Milošević“.

Z.S.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *