ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Образовање

У ОШ „Олга Милошевић одржан Округли сто о „Унапређивању локалних механизама подршке деци из ускраћених група“

У ОШ „Олга Милошевић“ одржан је Oкругли сто под називом „Унапређивање локалних механизама подршке деци из ускраћених група и њиховим породицама ради смањења осипања деце из образовног система“.

У раду Округлог стола учествовали су представници социјалних установа и просветни радници, а испред локалне самоуправе Никола Вучен председник СО и Милица Деспотовић заменик председника Општине.

Уводну информације изнели су Јасмина Милићевић координатор пројекта  „Укључи се“ и Здравка Симић заступник РНВО „Амаро дром“, а потом је Божидар Николић, председник Асоцијације педагошких асистената Србије представио извештај о мапирању деце из породица интерних миграната и повратника из иностранства. Представљени су проблеми са којима се суочавају просветни радници и локални механизми за њихово решавање.

У оквиру пројекта ,,Укључи се“ одржаће се и један семинар уз покровитељство РНВО ЦРРЗ „Амаро дром“ из Смедеревске Паланке.

Цео пројекат финансирао је Центар за интерактивну педагогију као и Мрежа пријатеља инклузивног образовања, а крајњи циљ је помоћ деци, која до сада нису била део система образовања и повратници који су дошли из азила и враћени из других земаља, да се укључе у образовни систем, уз максималну подршку и умреженост свих локалних актера који би омогућили деци образовање.

Пројекат спроводи ЦРРЗ „Амаро дром“ у партнерству са Основном школом ,,Олга Милошевић“.

З.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *