ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Европска федерација новинара: ОДЛУКА Б92 О УТИСКУ НЕДЕЉЕ „МИРИШЕ НА ЦЕНЗУРУ“

314487_196246460444511_166239472_nЕвропска федерација новинара (ЕФЈ) подржала је данас своје чланице у Србији које протестују због одлуке менаџмента РТВ Б92 да укине емитовање емисије „Утисак недеље“ оцењујући да таква одлука „мирише на цензуру“.

Како је наведено у саопштењу, ЕФЈ је подржала Независно удружење новинара Србије (НУНС), Удружење новинара Србије (УНС) и Синдикат новинара Србије (СИНОС) у протесту подсећајући да се емисија “Утисак недеље“, коју уређује и води позната новинарка Оља Бећковић, емитује већ 24 године и да је веома популарна код публике.

Из ЕФЈ-а истичу и да се “Утисак недеље“ сматра за један од ретких програма који “критички испитују рад владе премијера Александра Вучића“.

Подсетивши да је Оља Бећковић одбила понуду менаџмента Б92 да се емисија пресели на кабловски канал у ЕФЈ кажу да подржавају такву одлуку Бећковићке.

ЕФЈ у саопштењу подсећа и да је недавно отказана политичка емисија Студија Б, као и на то да су поједини веб портали због критика власти били мете хакерских напада.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *