Evropska federacija novinara: ODLUKA B92 O UTISKU NEDELJE „MIRIŠE NA CENZURU“

314487_196246460444511_166239472_nEvropska federacija novinara (EFJ) podržala je danas svoje članice u Srbiji koje protestuju zbog odluke menadžmenta RTV B92 da ukine emitovanje emisije „Utisak nedelje“ ocenjujući da takva odluka „miriše na cenzuru“.

Kako je navedeno u saopštenju, EFJ je podržala Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS) i Sindikat novinara Srbije (SINOS) u protestu podsećajući da se emisija “Utisak nedelje“, koju uređuje i vodi poznata novinarka Olja Bećković, emituje već 24 godine i da je veoma popularna kod publike.

Iz EFJ-a ističu i da se “Utisak nedelje“ smatra za jedan od retkih programa koji “kritički ispituju rad vlade premijera Aleksandra Vučića“.

Podsetivši da je Olja Bećković odbila ponudu menadžmenta B92 da se emisija preseli na kablovski kanal u EFJ kažu da podržavaju takvu odluku Bećkovićke.

EFJ u saopštenju podseća i da je nedavno otkazana politička emisija Studija B, kao i na to da su pojedini veb portali zbog kritika vlasti bili mete hakerskih napada.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.