Godišnji konkurs PRESS PHOTO SRBIJA 2015.

pps15Centar za razvoj fotografije je otvorio 17. godišnji konkurs PRESS PHOTO SRBIJA 2015. Cilj konkursa je afirmacija i promocija fotografske kulture.

Na konkursu mogu učestvovati svi koji su objavljivali svoje fotografije u medijima u toku 2014. godine. Poslednji rok za prijem fotografija je 28. jun 2015. Radovi koji se šalju na konkurs ne moraju biti prethodno objavljeni. Pravo učešća imaju državljani Republike Srbije i oni koji rade za medije na teritoriji Republike Srbije. Detaljno uputstvo i neophodni formulari za učešće na konkursu se nalaze na sajtu www.crf.rs na linku PRESS PHOTO SRBIJA.

Konkurs organizuju Centar za razvoj fotografije i Udruženje novinara Srbije.

crfProjekat PRESS PHOTO SRBIJA 2015. podstiče autorski rad među fotografima kroz nacionalni konkurs za najbolju medijsku fotografiju. U kontekstu kakav je srpski – sa niskim nivoom medijske pismenosti i odsustva javne debate o etičkim principima u medijima, konkurs PRESS PHOTO SRBIJA 2015. predstavlja jedno od najefikasnijih sredstava za skretanje pažnje na kvalitetne I društveno-odgovorne načine rada u javnoj sferi i medijima pružajući priliku fotoreporterima da njihova dela budu predstavljena na izložbi kojom se projekat PRESS PHOTO SRBIJA 2015. finalizira. Centar za razvoj fotografije se godinama trudi da unapredi svest medijskih konzumenata o progresivnoj dokumentarnoj fotografiji. Poštovanje etičkog kodeksa i podizanje kvaliteta u oblasti koju možemo nazvati savremenim umetničkim stvaralštvom primarni su ciljevi 17. konkursa PRESS PHOTO SRBIJA 2015.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.