ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Годишњи конкурс PRESS PHOTO СРБИЈА 2015.

pps15Центар за развој фотографије је отворио 17. годишњи конкурс PRESS PHOTO СРБИЈА 2015. Циљ конкурса је афирмација и промоција фотографске културе.

На конкурсу могу учествовати сви који су објављивали своје фотографије у медијима у току 2014. године. Последњи рок за пријем фотографија је 28. јун 2015. Радови који се шаљу на конкурс не морају бити претходно објављени. Право учешћа имају држављани Републике Србије и они који раде за медије на територији Републике Србије. Детаљно упутство и неопходни формулари за учешће на конкурсу се налазе на сајту www.crf.rs на линку PRESS PHOTO СРБИЈА.

Конкурс организују Центар за развој фотографије и Удружење новинара Србије.

crfПројекат PRESS PHOTO СРБИЈА 2015. подстиче ауторски рад међу фотографима кроз национални конкурс за најбољу медијску фотографију. У контексту какав је српски – са ниским нивоом медијске писмености и одсуства јавне дебате о етичким принципима у медијима, конкурс PRESS PHOTO СРБИЈА 2015. представља једно од најефикаснијих средстава за скретање пажње на квалитетне И друштвено-одговорне начине рада у јавној сфери и медијима пружајући прилику фоторепортерима да њихова дела буду представљена на изложби којом се пројекат PRESS PHOTO СРБИЈА 2015. финализира. Центар за развој фотографије се годинама труди да унапреди свест медијских конзумената о прогресивној документарној фотографији. Поштовање етичког кодекса и подизање квалитета у области коју можемо назвати савременим уметничким стваралштвом примарни су циљеви 17. конкурса PRESS PHOTO СРБИЈА 2015.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *