Gosti iz Slovenije u OŠ „Olga Milošević“ u okviru projekta e-Tvining

U okviru projekta e-Tvining OŠ „Olga Milošević“ je bila domaćin osmočlanoj delegaciji iz Republike Slovenije koju su činila četiri nastavnika i četiri učenika OŠ “Šentjerner” iz istoimenog mesta u Sloveniji.

Povod ove posete je zajednička realizacija međunarodnog projekta “Što su ruke naših baka znale” koji se realizuje sa OŠ “Olga Milošević”. Koordinator projekta u OŠ „Olga Milošević“ je profesorka engleskog jezika Jasmina Milićević, a saradnici su direktor Darko Dimitrijević i učiteljice Gordana Madžić, Snežana Nikolić, Slađana Vukosavljević i Tatjana Jovičić.
Pored učenika delegaciju su činili Renata Zupanc Grom, direktor OŠ “Šentjerner”, Marjan Cerinšek, koordinator projekta, i nastavnice Mojca Kodelič i Katja Hiodnik.
Gosti su stigli 16. novembra, tako da su nakon prijema u školi i obilaska Etno kutka, , bili gosti na slavi kod jednog od domaćina koji su ugostili đaka iz Slovenije. Sutradan su gosti u OŠ „Olga Milošević“ prisustvovali radionici „Značaj i ukrašavanje slavskog kolača“ u relizaciji učiteljica Gordane Madžić i i Tatjane Jovičić i prisustvovali uglednom času „Kujundžija – zlatar“ koji je realizovala učiteljica Slađana Vukosavljević.

Goste iz Slovenije i domaćine je u svom kabinetu ugostio i predsednik Opštine Toplica Pintorović, nakon čega je usledila poseta kući Paunovića, koja je opremljena u etno stilu.
Gosti su posetili Etno selo, a uveče je održana tribina, odnosno prezentacija projekta predstavnicima drugih škola. O projektu su govorili profesorka engleskog jezika Jasmina Milićević i njen partner na projektu iz Slovenije Marjan Cerinšek. Nakon toga učiteljica Gordana Madžić je predstavila aktivnosti kojima su se bavila deca u okviru Narodne tradicije i izučavanja starih zanata. U toku tribine učenici su učestvovali na radionici „Izrada bukmarkera i privezaka“, koju je organizovala učiteljica Snežana Nikolić.
Po završetku tribine gosti su prisustvovali otvaranju izložbe slika u Galeriji moderne umetnosti, a organizovana im je i poseta Narodnom muzeju.
Poslednjeg dana boravka, u subotu 18. novembra nastavnici i učenici iz Slovenije su posetili Selevac , a domaćin im je bila porodica Madžić koja im je predstavila svoju vinariju.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.