ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Гости из Словеније у ОШ „Олга Милошевић“ у оквиру пројекта е-Твининг

У оквиру пројекта е-Твининг ОШ „Олга Милошевић“ је била домаћин осмочланој делегацији из Републике Словеније коју су чинила четири наставника и четири ученика ОШ “Шентјернер” из истоименог места у Словенији.

Повод ове посете је заједничка реализација међународног пројекта “Што су руке наших бака знале” који се реализује са ОШ “Олга Милошевић”. Координатор пројекта у ОШ „Олга Милошевић“ је професорка енглеског језика Јасмина Милићевић, а сарадници су директор Дарко Димитријевић и учитељице Гордана Маџић, Снежана Николић, Слађана Вукосављевић и Татјана Јовичић.
Поред ученика делегацију су чинили Рената Зупанц Гром, директор ОШ “Шентјернер”, Марјан Цериншек, координатор пројекта, и наставнице Мојца Коделич и Катја Хиодник.
Гости су стигли 16. новембра, тако да су након пријема у школи и обиласка Етно кутка, , били гости на слави код једног од домаћина који су угостили ђака из Словеније. Сутрадан су гости у ОШ „Олга Милошевић“ присуствовали радионици „Значај и украшавање славског колача“ у релизацији учитељица Гордане Маџић и и Татјане Јовичић и присуствовали угледном часу „Кујунџија – златар“ који је реализовала учитељица Слађана Вукосављевић.

Госте из Словеније и домаћине је у свом кабинету угостио и председник Општине Топлица Пинторовић, након чега је уследила посета кући Пауновића, која је опремљена у етно стилу.
Гости су посетили Етно село, а увече је одржана трибина, односно презентација пројекта представницима других школа. О пројекту су говорили професорка енглеског језика Јасмина Милићевић и њен партнер на пројекту из Словеније Марјан Цериншек. Након тога учитељица Гордана Маџић је представила активности којима су се бавила деца у оквиру Народне традиције и изучавања старих заната. У току трибине ученици су учествовали на радионици „Израда букмаркера и привезака“, коју је организовала учитељица Снежана Николић.
По завршетку трибине гости су присуствовали отварању изложбе слика у Галерији модерне уметности, а организована им је и посета Народном музеју.
Последњег дана боравка, у суботу 18. новембра наставници и ученици из Словеније су посетили Селевац , а домаћин им је била породица Маџић која им је представила своју винарију.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *