Kampanja „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

Svake godine od 25. novembra do 10. decembra obeležava se „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. U pitanju je globalna, svetska kampanja koju obeležava 1.700 organizacija u preko 100 država sveta, čiji je cilj podizanje svesti i preuzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama.

Kao deo ove inicijative, organizuju se događaji u zemljama širom sveta, a znamenitosti u gradovima su osvetljene narandžastom bojom koja je zvanična boja kampanje i koja simbolizuje svetlu i optimističnu budućnost oslobođenu od nasilja nad ženama.

Ove godine, Opština Smederevska Palanka se pridružila ovoj kampanji i tim povodom od 25. novembra do 10. decembra zgrada “Palanačke gimnazije” biće osvetljena narandžastom bojom.

Opština Smederevska Palanka se na taj način priključila velikom broju gradova koji obeležavaju i pružaju podršku ovoj kampanji, a zgrada “Palanačke gimnazije” izabrana je kao prepoznatljivi simbol i obrazovna ustanova koja se godinama unazad aktivno uključuje u obeležavanje “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.