ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Кампања „16 дана активизма против насиља над женама“

Сваке године од 25. новембра до 10. децембра обележава се „16 дана активизма против насиља над женама“. У питању је глобална, светска кампања коју обележава 1.700 организација у преко 100 држава света, чији је циљ подизање свести и преузимање акција за сузбијање насиља над женама.

Као део ове иницијативе, организују се догађаји у земљама широм света, а знаменитости у градовима су осветљене наранџастом бојом која је званична боја кампање и која симболизује светлу и оптимистичну будућност ослобођену од насиља над женама.

Ове године, Општина Смедеревска Паланка се придружила овој кампањи и тим поводом од 25. новембра до 10. децембра зграда “Паланачке гимназије” биће осветљена наранџастом бојом.

Општина Смедеревска Паланка се на тај начин прикључила великом броју градова који обележавају и пружају подршку овој кампањи, а зграда “Паланачке гимназије” изабрана је као препознатљиви симбол и образовна установа која се годинама уназад активно укључује у обележавање “16 дана активизма против насиља над женама”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *