ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Изборна скупштина Удружења новинара Србије: НОВИНАР „ПАЛАНАЧКИХ“ ДРАГОЉУБ ЈАНОЈЛИЋ У УПРАВИ УНС

– За председника изабран Владимир Радомировић, који је с неколико колега из „Политике“ 2010. године направио „Пиштаљку“, портал за пријављивање и истраживање корупције 

 

Наш колега и сарадник од првог броја „Паланачких“ Драгољуб Јанојлић изабран је за члана Управе Удружења новинара Србије. То је учињено на изборној Скупштини УНС у Ивањици на којој је, поред осталог изабран и нови председник нашег сталешког Удружења. Та част припала је Владимиру Радомировићу, који је с неколико колега из „Политике“ 2010. године направио „Пиштаљку“, портал за пријављивање и истраживање корупције.

Јанојлић је богату и плодну новинарску каријеру започео у листу „Наша војска“ у Љубљани, а професионално наставио у РНО „Јасеница“ и Центру за информације Индустрије опреме и возила „Гоша“ у Смедеревској Паланци и „Политици експрес“ у Београду.

У два мандата био је главни и одговорни уредник „Гошиних“ гласила, а хонорарно је сарађивао у дневним листовима франкфуртске „Вести“, крагујевачки ЛИД и подгорички „Дан“. Први је добитник Награде за новинарску хуманост и друштвено ангажовано новинарство „Ђоко Вјештица“.

Објавио је 12 књига. Члан је Удружења књижевника Србије и Књижевног клуба „Пера Тодоровић“. Од априла 2016. је у пензији, али и даље пише за наш лист. Једном новинар, увек новинар.

Д. Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *