Izborna skupština Udruženja novinara Srbije: NOVINAR „PALANAČKIH“ DRAGOLJUB JANOJLIĆ U UPRAVI UNS

– Za predsednika izabran Vladimir Radomirović, koji je s nekoliko kolega iz „Politike“ 2010. godine napravio „Pištaljku“, portal za prijavljivanje i istraživanje korupcije 

 

Naš kolega i saradnik od prvog broja „Palanačkih“ Dragoljub Janojlić izabran je za člana Uprave Udruženja novinara Srbije. To je učinjeno na izbornoj Skupštini UNS u Ivanjici na kojoj je, pored ostalog izabran i novi predsednik našeg staleškog Udruženja. Ta čast pripala je Vladimiru Radomiroviću, koji je s nekoliko kolega iz „Politike“ 2010. godine napravio „Pištaljku“, portal za prijavljivanje i istraživanje korupcije.

Janojlić je bogatu i plodnu novinarsku karijeru započeo u listu „Naša vojska“ u Ljubljani, a profesionalno nastavio u RNO „Jasenica“ i Centru za informacije Industrije opreme i vozila „Goša“ u Smederevskoj Palanci i „Politici ekspres“ u Beogradu.

U dva mandata bio je glavni i odgovorni urednik „Gošinih“ glasila, a honorarno je sarađivao u dnevnim listovima frankfurtske „Vesti“, kragujevački LID i podgorički „Dan“. Prvi je dobitnik Nagrade za novinarsku humanost i društveno angažovano novinarstvo „Đoko Vještica“.

Objavio je 12 knjiga. Član je Udruženja književnika Srbije i Književnog kluba „Pera Todorović“. Od aprila 2016. je u penziji, ali i dalje piše za naš list. Jednom novinar, uvek novinar.

D. C.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.