ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Кабинет председника Општине Смедеревска Паланка: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Поводом објављивања снимка и фотографија у појединим медијима и на друштвеним мрежама, за које локална самоуправа нема никакве потврде о аутентичности снимака и фотографија, Општина Смедеревска Паланка најоштрије осуђује гласине и непроверене информације које се односе на наводно мучење и убијање животиња. Молимо све да не шире непроверене информације и панику док надлежни органи не спроведу истрагу.

Општина Смедеревска Паланка интензивно ради на решавању проблема паса луталица и изналажењу могућности за обављање комуналне делатности зоохигијене и изградњи прихватилишта за животиње на подручју наше општине.

У поступку смо откупа парцеле за изградњу прихватилишта. Делатност зоохигијене ће обављати ЈКП „Паланка 2020“ и тиме су се стекли основни услови за решавање овог вишедеценијског проблема. Планом буџета за наредну годину, осим улагања у инфраструктуру, планирано је и суфинансирање чиповања власничких паса и мачака, прављење јединствене базе и законског уређења држања животиња на подручју општине.

На решавању овог проблема ради се темељно поштујући Закон о добробити животиња као и све законске прописе  који се односе на хумано збрињавање животиња, у овом случају паса луталица.

У процес решавања проблема паса луталица биће укључена удружења са подручја наше општине која се баве заштитом животиња и са којима смо до сада имали добру сарадњу.

У фази истраге, неодговорно је излазити у јавност са непровереним информацијама, које шире панику и ремете јавни ред и мир. Општина ће искористити своје право да против неодговорних појединаца и медија покрене судски поступак због узнемиравања грађана.

                                                                                                               

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

          СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *