Kabinet predsednika Opštine Smederevska Palanka: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom objavljivanja snimka i fotografija u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, za koje lokalna samouprava nema nikakve potvrde o autentičnosti snimaka i fotografija, Opština Smederevska Palanka najoštrije osuđuje glasine i neproverene informacije koje se odnose na navodno mučenje i ubijanje životinja. Molimo sve da ne šire neproverene informacije i paniku dok nadležni organi ne sprovedu istragu.

Opština Smederevska Palanka intenzivno radi na rešavanju problema pasa lutalica i iznalaženju mogućnosti za obavljanje komunalne delatnosti zoohigijene i izgradnji prihvatilišta za životinje na području naše opštine.

U postupku smo otkupa parcele za izgradnju prihvatilišta. Delatnost zoohigijene će obavljati JKP „Palanka 2020“ i time su se stekli osnovni uslovi za rešavanje ovog višedecenijskog problema. Planom budžeta za narednu godinu, osim ulaganja u infrastrukturu, planirano je i sufinansiranje čipovanja vlasničkih pasa i mačaka, pravljenje jedinstvene baze i zakonskog uređenja držanja životinja na području opštine.

Na rešavanju ovog problema radi se temeljno poštujući Zakon o dobrobiti životinja kao i sve zakonske propise  koji se odnose na humano zbrinjavanje životinja, u ovom slučaju pasa lutalica.

U proces rešavanja problema pasa lutalica biće uključena udruženja sa područja naše opštine koja se bave zaštitom životinja i sa kojima smo do sada imali dobru saradnju.

U fazi istrage, neodgovorno je izlaziti u javnost sa neproverenim informacijama, koje šire paniku i remete javni red i mir. Opština će iskoristiti svoje pravo da protiv neodgovornih pojedinaca i medija pokrene sudski postupak zbog uznemiravanja građana.

                                                                                                               

KABINET PREDSEDNIKA OPŠTINE

          SMEDEREVSKA PALANKA

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.