ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Атамански коментар (Пише: Атаман Заглибљански)

Смедеревска Паланка: БИТКА ЗА АЗИЛ ЗА ПСЕ

Још крајем 2016. године, а након више објава локалних медија везаних за повећан број паса луталица, родила се идеја да је Општини Смедеревска Паланка неопходан азил за псе. Тада је као једна од могућих локација помињано општинско земљиште на путу ка Водицама.

Но, и тада, као што је и до дана данашњег, нешто се увек изјалови.

Питате се, „шта“ и „како“?

Нешто је било до нас – грађана Смедеревске Паланке, јер смо увек имали нешто прече, без обзира да ли се радило о водоснабдевању, саобраћајној инфраструктури, финансијским блокадама у предузећима, установама и школама или о незапослености, недостатку инвестиција или о другим нагомиланим проблемима.

Међутим, шушкало се и о политичким и ускоинтересним ујдурмама, па и о саботажама, али је увек тај неки нови проблем бацао проблем са псима луталицама на дно листе.

Шушкало се и о „кучећим клештима“, тј. о томе, да су се појединци лепо наплатили од Општине нагодбама са јавним правобраниоцем, тако што су угризе паса „фалсификовали“ притиском тих клешта на одређени део тела и то није функционисало само локално, већ су и престонички медији писали о томе.

(* „кучећа клешта“ – специјална напредна направа, конструисана према спецификацији вилице просечног пса луталице, а која се користи како би на кожи оставила отисак уједа, потом да би се обезбедио извештај лекара у здравственој установи и на крају наплатила одштета од општине нагодбом са јавним правобраниоцем)

„Зли језици“ су чак тврдили, да су се тако награђивали заслужни страначки активисти, па је било неопходно имати што већи број паса-луталица по улицама, како нико не би ни посумњао у фалсификоване уједе с помоћу „кучећих клешта“.

Када говоримо о политичким ујдурмама, онда свакако морамо поменути и чињеницу, да су азили за псе уједно и озбиљан бизнис, јер сем што своје услуге наплаћују они који хватају псе, такође постоји и више начина да се преко пројеката аплицира и за средства која обезбеђују међународне организације. У све ово укључите и режимске квази-организације као што су Народне патроле или Левијатан-шапе, па ћете добити спој који многи данас сатирично називају „Патролне шапе“. Ко није упућен како пролазе алтруисти са азилима за псе, а који су се дрзнули да некоме покваре бизнис-план, слободно нека изгугла како су „Патролне шапе“ упале у азил за псе у Крагујевцу и под окриљем ноћи и буквално са фантомкама – преотели азил, уз пратеће наслове и лажна сведочења у престоничким режимским блатоидима.

Елем, Смедеревска Паланка није тамо неки мали Крагујевац, те ћемо по свему судећи одиграти мудрије. Изборили смо се и са већим аждајама пре пар месеци, па ћемо и са том „кучећом-мафијом“. Намирићемо кога треба, партијски запослити још понеког и све довести у легалне оквире. Очистићемо улице, те ће бити и вуци сити, а и козе на броју, тј. искористићемо „ниске страсти“ политичке елите која је ставила шапе на бизнис са азилима за псе.

Како?

…па лепо.

И пси луталице – сити и партијски запослени на броју; ако ме разумете?

Сербиа Тудеј

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *