Smederevska Palanka: BITKA ZA AZIL ZA PSE

Još krajem 2016. godine, a nakon više objava lokalnih medija vezanih za povećan broj pasa lutalica, rodila se ideja da je Opštini Smederevska Palanka neophodan azil za pse. Tada je kao jedna od mogućih lokacija pominjano opštinsko zemljište na putu ka Vodicama.

No, i tada, kao što je i do dana današnjeg, nešto se uvek izjalovi.

Pitate se, „šta“ i „kako“?

Nešto je bilo do nas – građana Smederevske Palanke, jer smo uvek imali nešto preče, bez obzira da li se radilo o vodosnabdevanju, saobraćajnoj infrastrukturi, finansijskim blokadama u preduzećima, ustanovama i školama ili o nezaposlenosti, nedostatku investicija ili o drugim nagomilanim problemima.

Međutim, šuškalo se i o političkim i uskointeresnim ujdurmama, pa i o sabotažama, ali je uvek taj neki novi problem bacao problem sa psima lutalicama na dno liste.

Šuškalo se i o „kučećim kleštima“, tj. o tome, da su se pojedinci lepo naplatili od Opštine nagodbama sa javnim pravobraniocem, tako što su ugrize pasa „falsifikovali“ pritiskom tih klešta na određeni deo tela i to nije funkcionisalo samo lokalno, već su i prestonički mediji pisali o tome.

(* „kučeća klešta“ – specijalna napredna naprava, konstruisana prema specifikaciji vilice prosečnog psa lutalice, a koja se koristi kako bi na koži ostavila otisak ujeda, potom da bi se obezbedio izveštaj lekara u zdravstvenoj ustanovi i na kraju naplatila odšteta od opštine nagodbom sa javnim pravobraniocem)

„Zli jezici“ su čak tvrdili, da su se tako nagrađivali zaslužni stranački aktivisti, pa je bilo neophodno imati što veći broj pasa-lutalica po ulicama, kako niko ne bi ni posumnjao u falsifikovane ujede s pomoću „kučećih klešta“.

Kada govorimo o političkim ujdurmama, onda svakako moramo pomenuti i činjenicu, da su azili za pse ujedno i ozbiljan biznis, jer sem što svoje usluge naplaćuju oni koji hvataju pse, takođe postoji i više načina da se preko projekata aplicira i za sredstva koja obezbeđuju međunarodne organizacije. U sve ovo uključite i režimske kvazi-organizacije kao što su Narodne patrole ili Levijatan-šape, pa ćete dobiti spoj koji mnogi danas satirično nazivaju „Patrolne šape“. Ko nije upućen kako prolaze altruisti sa azilima za pse, a koji su se drznuli da nekome pokvare biznis-plan, slobodno neka izgugla kako su „Patrolne šape“ upale u azil za pse u Kragujevcu i pod okriljem noći i bukvalno sa fantomkama – preoteli azil, uz prateće naslove i lažna svedočenja u prestoničkim režimskim blatoidima.

Elem, Smederevska Palanka nije tamo neki mali Kragujevac, te ćemo po svemu sudeći odigrati mudrije. Izborili smo se i sa većim aždajama pre par meseci, pa ćemo i sa tom „kučećom-mafijom“. Namirićemo koga treba, partijski zaposliti još ponekog i sve dovesti u legalne okvire. Očistićemo ulice, te će biti i vuci siti, a i koze na broju, tj. iskoristićemo „niske strasti“ političke elite koja je stavila šape na biznis sa azilima za pse.

Kako?

…pa lepo.

I psi lutalice – siti i partijski zaposleni na broju; ako me razumete?

Serbia Tudej

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.