ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

РАДНИЦИ СТАВИЛИ КАТАНАЦ НА КАПИЈУ ВОДОВОДА

518f21fb711852b0200e970c85be0adbОд јутрос, запослени у ЈКП „Водовод“ започели су нови вид протеста. Према рачима Александра Бошњаковића, председник синдиката Водовода, преговори са руководством нису дали резултате, и после свих покушаја и обећања решење није нађено. Последња три месеца, до данас, радницима је исплаћено само 10.000 динара.

Запослени у Водоводу ће бити на својим радним местима, закључани у кругу овог предузећа,  али неће излазити на терен. Грађане, који од њих захтевају интервенцију, због запушене канализације или других проблема, моле за разумевање, јер су и запослени у ЈКП Водовод имали стрпљења да раде без плате последњих месеци. Вода ће се грађанима испоручивати по стандардном режиму уз већ уобичајене ноћне рестрикције.

Радници су организовали и двадесетчетворочасовна дежурства у Водоводу, тако да ће половина радника провести и ноћ у дворишту предузећа. Од паланачког Црвеног крста су добијени шатори и душеци. Путем медија упућен је апел приватницима, трговцима, пекарима,  да донесу нешто хране, пецива, сокова – и на тај начин покажу солидарност са запосленима у овом предузећу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *