RADNICI STAVILI KATANAC NA KAPIJU VODOVODA

518f21fb711852b0200e970c85be0adbOd jutros, zaposleni u JKP „Vodovod“ započeli su novi vid protesta. Prema račima Aleksandra Bošnjakovića, predsednik sindikata Vodovoda, pregovori sa rukovodstvom nisu dali rezultate, i posle svih pokušaja i obećanja rešenje nije nađeno. Poslednja tri meseca, do danas, radnicima je isplaćeno samo 10.000 dinara.

Zaposleni u Vodovodu će biti na svojim radnim mestima, zaključani u krugu ovog preduzeća,  ali neće izlaziti na teren. Građane, koji od njih zahtevaju intervenciju, zbog zapušene kanalizacije ili drugih problema, mole za razumevanje, jer su i zaposleni u JKP Vodovod imali strpljenja da rade bez plate poslednjih meseci. Voda će se građanima isporučivati po standardnom režimu uz već uobičajene noćne restrikcije.

Radnici su organizovali i dvadesetčetvoročasovna dežurstva u Vodovodu, tako da će polovina radnika provesti i noć u dvorištu preduzeća. Od palanačkog Crvenog krsta su dobijeni šatori i dušeci. Putem medija upućen je apel privatnicima, trgovcima, pekarima,  da donesu nešto hrane, peciva, sokova – i na taj način pokažu solidarnost sa zaposlenima u ovom preduzeću.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *