OBELEŽENA KRSNA SLAVA OPŠTE BOLNICE „STEFAN VISOKI“

IMG_0079Dodeljena priznanja lekarima i osbolju za posebne zasluge u radu ove ustanove.

Sveti Stefan Visoki, Despot  srpski, koji se praznuje 1. avgusta, Krsna je slava Opšte bolnice u Smederevskoj Palanci, koja nosi ime ovog svetitelja.

Liturgijom i sečenjem slavskog kolača, ispred Crkve Svetog Stefana Visokog u bolničkom parku, danas je, u prisustvu lekara, pacijenata, građana i gostiju, obeležena Krsna slava Opšte bolnice „Stefan Visoki“.

1Svečanost je nastavljena u kabinetu direktora Bolnice, prigodnim koktelom, kome su prisustvovali i najviši predstavnici rukovodstava opština Smederevska Palanka i Velika Plana, čiju teritoriju pokriva Bolnica, kao ustanova sekundarne zdravstvene zaštite.

Tokom koktela, v.d direktora bolnice, dr Nikola Ristić, dodelio je posebna priznanja lekarima i osoblju, uvodeći tako praksu nagrađivanja zaposlenih za trud i posebne zasluge u obavljanju svoga posla.

– U našoj ustanovi ima mnogo ljudi koji samopregorno rade i koji doprinose ugledu ove bolnice. To je ono šta ja ovom svečanom prilikom želim da naglasim, i da konkretno spomenem neke ljude koji su vrlo bitni za rad ove ustanove – rekao je je dr Nikola Ristić, i nastavio : – Pomenuću dva lekara, dr Ivana Popovića i dr Gorana Jovanovića, čiji rad pratim već godinama.  Zahvaljujući njima, po prvi put je u ovoj bolnici urađena perkutana sklerozacija ciste bubrega, i pacijent je istoga dana otišao kući. Bez operativnog reza, bez dana provedenog u bolnici, bez opasnosti od komplikacija koje bi mogle da uslede posle hirurške intervencije – rekao je dr Ristić, i najavio da će Bolnica i nadalje nastojati da usavršava invazivne dijagnostičke metode, tako da za mnoge preglede pacijenti više neće morati da budu upućivani u ustanove tercijalne zdravstvene zaštite.

IMG_0096– To je mali korak za zdravstvo u Srbiji, ali veliki za našu bolnicu, rekao je dr Ristić, pre nego što je svojim kolegama, dr Jovanoviću i dr Popoviću uručio priznanja. Priznanje je dobila i glavna sestra odeljenja oto-rino-laringologije, Tanja Marić, kojoj,  prema rečima direktora, uspeva da rad ovog odeljenja drži na veoma visokom nivou – i šef tehničke službe Bratislav Braca Đorđević.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i narodni poslanici, Radoslav Cokić i dr Željko Smiljanić, biši direktor ove ustanove, članovi upravnog odbora i brojne druge zvanice.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *