ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ОБЕЛЕЖЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ „СTЕФАН ВИСОКИ“

IMG_0079Додељена признања лекарима и осбољу за посебне заслуге у раду ове установе.

Свети Стефан Високи, Деспот  српски, који се празнује 1. августа, Крсна је слава Опште болнице у Смедеревској Паланци, која носи име овог светитеља.

Литургијом и сечењем славског колача, испред Цркве Светог Стефана Високог у болничком парку, данас је, у присуству лекара, пацијената, грађана и гостију, обележена Крсна слава Опште болнице „Стефан Високи“.

1Свечаност је настављена у кабинету директора Болнице, пригодним коктелом, коме су присуствовали и највиши представници руководстава општина Смедеревска Паланка и Велика Плана, чију територију покрива Болница, као установа секундарне здравствене заштите.

Током коктела, в.д директора болнице, др Никола Ристић, доделио је посебна признања лекарима и особљу, уводећи тако праксу награђивања запослених за труд и посебне заслуге у обављању свога посла.

– У нашој установи има много људи који самопрегорно раде и који доприносе угледу ове болнице. То је оно шта ја овом свечаном приликом желим да нагласим, и да конкретно споменем неке људе који су врло битни за рад ове установе – рекао је је др Никола Ристић, и наставио : – Поменућу два лекара, др Ивана Поповића и др Горана Јовановића, чији рад пратим већ годинама.  Захваљујући њима, по први пут је у овој болници урађена перкутана склерозација цисте бубрега, и пацијент је истога дана отишао кући. Без оперативног реза, без дана проведеног у болници, без опасности од компликација које би могле да уследе после хируршке интервенције – рекао је др Ристић, и најавио да ће Болница и надаље настојати да усавршава инвазивне дијагностичке методе, тако да за многе прегледе пацијенти више неће морати да буду упућивани у установе терцијалне здравствене заштите.

IMG_0096– То је мали корак за здравство у Србији, али велики за нашу болницу, рекао је др Ристић, пре него што је својим колегама, др Јовановићу и др Поповићу уручио признања. Признање је добила и главна сестра одељења ото-рино-ларингологије, Тања Марић, којој,  према речима директора, успева да рад овог одељења држи на веома високом нивоу – и шеф техничке службе Братислав Браца Ђорђевић.

Данашњој свечаности присуствовали су и народни посланици, Радослав Цокић и др Жељко Смиљанић, биши директор ове установе, чланови управног одбора и бројне друге званице.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *