ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Коалиција новинарских и медијских удружења УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и ПУ Локал прес: НЕТАЧНА ИЗЈАВА ГРАДОНАЧЕЛНИКА КРАГУЈЕВЦА РАДОМИРА НИКОЛИЋА

636172a998981dd4c4e3c9875aba5892_XLКоалиција новинарских и медијских удружења коју чине УНС, НУНС, НДНВ, АНЕМ и ПУ Локал прес указује да је нетачна и тенденциозна изјава градоначелника Крагујевца Радомира Николића да је конкурс за суфинансирање медијских пројеката Града Карагујевца поништен зато што новинарска удружења нису предложила чланове конкурсне комисије.

Коалиција је после објављивања спорног конкурса више пута упозоравала градску власт у Крагујевцу да расписани конкурс није у складу са Законом о јавном информисању и медијима. Наиме, конкурс Крагујевца, расписан крајем маја, ограничио је право учешћа на медије са седиштем на територији овог града. Након упозорења на нерегуларност конкурса Коалицији је обећано да ће конкурс бити исправљен и поново објављен. Међутим, надлежни у Крагујевцу то нису учинили, а конкурс је поништен тек половином јула.

Коалиција подсећа на свој став, предочен и надлежнима у Крагујевцу, да неће учествовати у конкурсним процедурама које нису у складу са прописима и да неће предлагати кандидате за комисије у локалним управама чији конкурси нису у складу са Законом о јавном информисању и медијима.

Коалиција позива градоначелника Крагујевца да преузме одговорност за поништени Конкурс за суфинансирање медијских садржаја који није био у складу са Законом и да најскорије распише нови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *