ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Председник Општине Смедеревска Паланка најавио стабилније водоснабдевање и инвестиције у комуналну инфраструктуру

KENAA_150819_81801Председник Општине Смедеревска Паланка Радослав Милојичић Кена је, у интервјуу за локалну ТВ „Јасеница“, најавио је да ће у наредном периоду водоснабдевање бити стабилније, као и да се планирају инвестиције у области комуналне инфраструктуре.

Милојичић је потврдио да су радови на ревитализацији бунара, средствима Европске уније и УНПД-а, дали резултате, да су укинуте дневне рестрикције у водоснабдеавању и да је могуће да се и ноћна искључења воде ускоро не примењују.

Да краја године требало би да буде завршена изградња Фабрике воде у Трновчу, која је заједничка за општине Смедеревска Паланка и Велика Плана, што ће обезбедити додатних 75 секундих литара воде. До децембра локална самоуправа ће уплатити још 12 милиона динара за наставак санације водоводне мреже и замене цеви у граду.

Председник Општине Смедеревска Паланка је нагласио ће се, на основу одлуке Скупштине општине,  преко муниципалних обвезница, обезбедити 150 милиона динара за реализацију капиталних инвестиција у области комуналне инфраструктуре.

По одлуци, требало би да се обави замена азбестних водоводних цеви, уради приступна саобраћајница на Градском гробљу „Каменац“, санира канализациона мреже у улици Вука Караџића и реконструишу градске, сеоске саобраћајнице и тротоари у граду.

Средствима Европске уније биће финансиран пројекат заштите Јасенице и Кубршнице од поплава, а радови би требало да почну 1. октобра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *