ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације Никола Вучен обишао трговинске објекте: СВИ ПОШТУЈУ НАРЕДБУ КОЈУ СМО ДОНЕЛИ

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације, Никола Вучен, данас је у пратњи начелника Комуналне инспекције Општинске управе обишао малопродајне и велепродајне трговинске објекте на подручју Општине. Сврха овог обиласка била је да се утврди да ли се поштују Наредба о начину рада односно ограничења чији је циљ спречавање ширења инфекције коју изазива корона вирус.

У изјави за медије Никола Вучен је рекао да је углавном задовољан поштовањем наредби Штаба и конректним мерама које су спроведене у циљу заштите потрошача.

– Сви поштују наредбу коју смо донели. Морам да се захвалим власницима објеката на поштовању прописаних мера, а сигуран сам да ће тако бити и убудуће. Свакодневно проверавамо и угоститељске објекте и сви поштују одлуке Штаба. И њима морам да захвалим, као и оним привредницима на територији Општине Смедеревска Паланка који су сами затворили своје радње, видевши у каквој се ситуацији налазимо. Оваквом дисциплином, надам се, постићи ћемо да имамо минималне последице, а борићемо се да до њих уоште и не дође – нагласио је Вучен.

Командант Штаба  је, такође, још једном апеловао на старије суграђане да не излазе из својих кућа.

– Још једном апелујем  на све наше грађане, старије од 65 година, да остану код својих кућа. Волонтери раде свакога дана, имате све бројеве телефона. А наша је дужност да све обиђемо на терену и да евентуалне неправилности отклонимо – рекао је Вучен.

Трговинске радње и маркети данас су контролисани више пута, а тако ће бити и наредних дана. Санкција за оне трговине или маркете у којима се утврди непоштовање Наредбе Општинског штаба за ванредне ситуације и мера које је донела Влада Републике Србије подразумева затварање тих објеката.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *