Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Nikola Vučen obišao trgovinske objekte: SVI POŠTUJU NAREDBU KOJU SMO DONELI

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, Nikola Vučen, danas je u pratnji načelnika Komunalne inspekcije Opštinske uprave obišao maloprodajne i veleprodajne trgovinske objekte na području Opštine. Svrha ovog obilaska bila je da se utvrdi da li se poštuju Naredba o načinu rada odnosno ograničenja čiji je cilj sprečavanje širenja infekcije koju izaziva korona virus.

U izjavi za medije Nikola Vučen je rekao da je uglavnom zadovoljan poštovanjem naredbi Štaba i konrektnim merama koje su sprovedene u cilju zaštite potrošača.

– Svi poštuju naredbu koju smo doneli. Moram da se zahvalim vlasnicima objekata na poštovanju propisanih mera, a siguran sam da će tako biti i ubuduće. Svakodnevno proveravamo i ugostiteljske objekte i svi poštuju odluke Štaba. I njima moram da zahvalim, kao i onim privrednicima na teritoriji Opštine Smederevska Palanka koji su sami zatvorili svoje radnje, videvši u kakvoj se situaciji nalazimo. Ovakvom disciplinom, nadam se, postići ćemo da imamo minimalne posledice, a borićemo se da do njih uošte i ne dođe – naglasio je Vučen.

Komandant Štaba  je, takođe, još jednom apelovao na starije sugrađane da ne izlaze iz svojih kuća.

– Još jednom apelujem  na sve naše građane, starije od 65 godina, da ostanu kod svojih kuća. Volonteri rade svakoga dana, imate sve brojeve telefona. A naša je dužnost da sve obiđemo na terenu i da eventualne nepravilnosti otklonimo – rekao je Vučen.

Trgovinske radnje i marketi danas su kontrolisani više puta, a tako će biti i narednih dana. Sankcija za one trgovine ili markete u kojima se utvrdi nepoštovanje Naredbe Opštinskog štaba za vanredne situacije i mera koje je donela Vlada Republike Srbije podrazumeva zatvaranje tih objekata.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.