ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Комунална инспекција Општинске управе Општине Смедеревска Паланка почела контролу поштовања прописаних мера

Поступајући у складу са изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести, комунална инспекција Општинске управе Оштине Смедеревска Паланка, јуче је у току  радног времена, од 8 до 15 часова, и након тога, од 17 до 24 часа, извршила надзор над седам супермаркета, 17 угоститељских објеката, седам кладионица и две сале  за организовање  прослава, и није утврдила ниједну неправилност. Сви контролисани објекти радили су у складу са законом и поштовали све прописане епидемиолошке мере које се спроводе  у циљу заштите становништва од корона вируса.  

Општинска комунална инспекција свакодневно врши контроле поштовања прописаних мера и има одличну сардању са свим предузетницима и власницима објеката. Све прехрамбене продавнце, супермаркети, банке, агенције, имају ковид редаре, који брину о физичкој дистанци и обавезном ношењу маски оних  који чекају у редовима. Комунална инспекција свакодневно обавештава седиште Округа о контроли објеката и предузетим мерама у заштити од корона вируса. Извештаји се подносе сваког дана за претходни, и понедељком за целу седмицу.

До краја текуће недеље трајаће  онлајн обука  за комуналне инспекторе. Обука се односи на примењивање прописа које се доносе на измене и допуне Закона о заштити становништва од заразних болести. У складу са законом, комуналној инспекцији дата је могућност да контролише, издаје прекршајне налоге и изриче мандатне казне за непоштовање  прописамих  мера.      

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *