Komunalna inspekcija Opštinske uprave Opštine Smederevska Palanka počela kontrolu poštovanja propisanih mera

Postupajući u skladu sa izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, komunalna inspekcija Opštinske uprave Oštine Smederevska Palanka, juče je u toku  radnog vremena, od 8 do 15 časova, i nakon toga, od 17 do 24 časa, izvršila nadzor nad sedam supermarketa, 17 ugostiteljskih objekata, sedam kladionica i dve sale  za organizovanje  proslava, i nije utvrdila nijednu nepravilnost. Svi kontrolisani objekti radili su u skladu sa zakonom i poštovali sve propisane epidemiološke mere koje se sprovode  u cilju zaštite stanovništva od korona virusa.  

Opštinska komunalna inspekcija svakodnevno vrši kontrole poštovanja propisanih mera i ima odličnu sardanju sa svim preduzetnicima i vlasnicima objekata. Sve prehrambene prodavnce, supermarketi, banke, agencije, imaju kovid redare, koji brinu o fizičkoj distanci i obaveznom nošenju maski onih  koji čekaju u redovima. Komunalna inspekcija svakodnevno obaveštava sedište Okruga o kontroli objekata i preduzetim merama u zaštiti od korona virusa. Izveštaji se podnose svakog dana za prethodni, i ponedeljkom za celu sedmicu.

Do kraja tekuće nedelje trajaće  onlajn obuka  za komunalne inspektore. Obuka se odnosi na primenjivanje propisa koje se donose na izmene i dopune Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. U skladu sa zakonom, komunalnoj inspekciji data je mogućnost da kontroliše, izdaje prekršajne naloge i izriče mandatne kazne za nepoštovanje  propisamih  mera.      

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.