OŠ „Olga Milošević“: DONACIJA FONDACIJE „NOVAK ĐOKOVIĆ“ ZA ZAŠTITU DECE OD VIRUSA

Učenici prvog razreda OŠ „Olga Milošević“ dobili su na poklon „Srebrne maske“ za decu i antibakterijski gel sa jonima srebra za suvo pranje ruku od Fondacije „Novak Đoković“.

Srebrna maska za decu je inovativni tehnološki proizvod sa jonima srebra, koji imaju učinak u smanjenju prisutnosti i neutralizaciji patogena i do 30 dana. Efikasnost u zaštiti od infekcija tokom vremena korišćenja maske se ne smanjuje, imajući u vidu da je tretirana ultrazvučnom jonizacijom, koja u troslojnu, zaštitnu tkaninu, trajno integriše jone srebra čistoće 99,99 Ag+ i zeolit klinoptilolit u nevidljivi molekularni film (1-2 mikrometra debljine). Na ovaj način joni srebra, integrisani u tkaninu Srebrne maske, momentalno blokiraju pojedine enzime, koje patogeni mikroorganizmi koriste u svom metabolizmu, usled čega ovi izazivači bolesti ostaju bez kiseonika i raspadaju se.

Ovako brz proces delovanja jona srebra ne dozvoljava mikroorganizmima da mutiraju, niti da steknu otpornost. Zbog svoje izvanredne sposobnosti apsorpcije, zeolit klinoptilolit skuplja vlagu i aerosole koji se zadržavaju na površini maske i svojim snažnim negativnim nabojem privlači i apsorbuje jone pozitivnog naboja (slobodne radikale i ostale štetne materije iz vazduha). Zahvaljujući pomenutim karakteristikama jona srebra i zeolita znatno se smanjuje mogućnost infekcije i povećava stepen zaštite, a takođe omogućava udisanje čistog, nekontaminiranog vazduha.
Zahvaljujemo Fondaciji „Novak Đoković“ na ovoj vrednoj donaciji!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.