ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ОШ „Олга Милошевић“: ДОНАЦИЈА ФОНДАЦИЈЕ „НОВАК ЂОКОВИЋ“ ЗА ЗАШТИТУ ДЕЦЕ ОД ВИРУСА

Ученици првог разреда ОШ „Олга Милошевић“ добили су на поклон „Сребрне маске“ за децу и антибактеријски гел са јонима сребра за суво прање руку од Фондације „Новак Ђоковић“.

Сребрна маска за децу је иновативни технолошки производ са јонима сребра, који имају учинак у смањењу присутности и неутрализацији патогена и до 30 дана. Ефикасност у заштити од инфекција током времена коришћења маске се не смањује, имајући у виду да је третирана ултразвучном јонизацијом, која у трослојну, заштитну тканину, трајно интегрише јоне сребра чистоће 99,99 Аg+ и зеолит клиноптилолит у невидљиви молекуларни филм (1-2 микрометра дебљине). На овај начин јони сребра, интегрисани у тканину Сребрне маске, моментално блокирају поједине ензиме, које патогени микроорганизми користе у свом метаболизму, услед чега ови изазивачи болести остају без кисеоника и распадају се.

Овако брз процес деловања јона сребра не дозвољава микроорганизмима да мутирају, нити да стекну отпорност. Због своје изванредне способности апсорпције, зеолит клиноптилолит скупља влагу и аеросоле који се задржавају на површини маске и својим снажним негативним набојем привлачи и апсорбује јоне позитивног набоја (слободне радикале и остале штетне материје из ваздуха). Захваљујући поменутим карактеристикама јона сребра и зеолита знатно се смањује могућност инфекције и повећава степен заштите, а такође омогућава удисање чистог, неконтаминираног ваздуха.
Захваљујемо Фондацији „Новак Ђоковић“ на овој вредној донацији!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *