ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Конференција за медије директора ОБ „Стефан Високи“: БАЊА НА КИСЕЉАКУ ОСТАЛА БЕЗ ВОДЕ КРИВИЦОМ ОПШТИНСКОГ РУКОВОДСТВА

DSC00403На конференцији за новинаре у Општој болници „Стефан Високи“ директор др Горан Богдановић, обавестио је јавност да се у Бањи на Кисељаку, која припада Болници, од 29. јуна више не пружају здравствене услуге, и као разлог за то навео да је објекат бањског лечилишпта остао без термоминералне воде.

Директор Болнице није могао да са сигурношћу каже о чему се ради, али је изнео сумњу да је до тога дошло због, како је навео, „неких радова“ на буштини из које се црпи термоминерална вода. То је, према Богдановићевим речима, утврдила специјална комисија, оформљена да би се утврдило чињенично стање, и Здравствена инспекција, која је о свему одмах обавешптена. Богдановић није могао да прецизира о каквим је радовима реч, али је ипак указао да је могући кривац за насталу ситуацију општинско руководство, будући да је из медија сазнао да оно „има некакве планове“.

Др Богдановић је оптужио општинско руководство алудирајући на планове у вези са иградњом Туристичког комплекса на Кисељаку.

На питање новинара да ли се обратио општинском руководству, када је примио информацију да је прекинут доток термоминералне воде, Богдановић је одговорио:

– Онај ко је радио требало је да буде свестан да ту има и болесних људи, који имају заказане процедуре физикалне медицине, који имају право на здравствену заштиту. Потезима око бушотине ко год да је то вршио, а имамо и фотографије и чињенице које смо забележили, значи бушотина је мењана и ми смо остали без воде. Да се ми обраћамо као републички орган који пружа здравствене услуге и обавља своју функцију, а да притом неко ради нешто против интереса града, не обавештавајући нас, мене не упућује да се јавим.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *