Konferencija za medije direktora OB „Stefan Visoki“: BANJA NA KISELJAKU OSTALA BEZ VODE KRIVICOM OPŠTINSKOG RUKOVODSTVA

DSC00403Na konferenciji za novinare u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ direktor dr Goran Bogdanović, obavestio je javnost da se u Banji na Kiseljaku, koja pripada Bolnici, od 29. juna više ne pružaju zdravstvene usluge, i kao razlog za to naveo da je objekat banjskog lečilišpta ostao bez termomineralne vode.

Direktor Bolnice nije mogao da sa sigurnošću kaže o čemu se radi, ali je izneo sumnju da je do toga došlo zbog, kako je naveo, „nekih radova“ na buštini iz koje se crpi termomineralna voda. To je, prema Bogdanovićevim rečima, utvrdila specijalna komisija, oformljena da bi se utvrdilo činjenično stanje, i Zdravstvena inspekcija, koja je o svemu odmah obavešptena. Bogdanović nije mogao da precizira o kakvim je radovima reč, ali je ipak ukazao da je mogući krivac za nastalu situaciju opštinsko rukovodstvo, budući da je iz medija saznao da ono „ima nekakve planove“.

Dr Bogdanović je optužio opštinsko rukovodstvo aludirajući na planove u vezi sa igradnjom Turističkog kompleksa na Kiseljaku.

Na pitanje novinara da li se obratio opštinskom rukovodstvu, kada je primio informaciju da je prekinut dotok termomineralne vode, Bogdanović je odgovorio:

– Onaj ko je radio trebalo je da bude svestan da tu ima i bolesnih ljudi, koji imaju zakazane procedure fizikalne medicine, koji imaju pravo na zdravstvenu zaštitu. Potezima oko bušotine ko god da je to vršio, a imamo i fotografije i činjenice koje smo zabeležili, znači bušotina je menjana i mi smo ostali bez vode. Da se mi obraćamo kao republički organ koji pruža zdravstvene usluge i obavlja svoju funkciju, a da pritom neko radi nešto protiv interesa grada, ne obaveštavajući nas, mene ne upućuje da se javim.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.