ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Конференција за медије председника Општине Смедеревска Паланка: ЈАВАШЛУК У ОПШТОЈ БОЛНИЦИ „СТЕФАН ВИСОКИ“

3Реагујући на оптужбе изнете на конференцији за штампу директора ОБ „Стефан Високи“, председник Oпштине Смедеревска Паланка, Радослав Милојичић Кена данас је одржао конференцију за новинаре.

– Овом приликом као председник Oпштине Смедеревска Паланка желим да у име свих суграђана реагујем на неистините оптужбе, које нису ништа ново када долазе од Српске напредне странке – рекао је Милојичић. – Они се изгледа угледају на свога вођу, Ким Џонг Вучића, који није рекао ни једну једину истину од када се бави политиком. Његови пулени, осим што покушавају да нам отерају инвеститора, за каквим би се грабио сваки град или општина у окружењу, јуче су изнели низ лажних оптужби на рачун руководства Општине Смедеревска Паланка, на рачун управе „Кисељака“ и на рачун тог човека, инвеститора, који ће евидентно доћи у Смедеревску Паланку и направити оно што ми покушавамо последњих 35 – 40 година, а то је туристички центар.  Пошто то до сада никоме није пошло за руком, а ето успело је овом руководству наше општине, то некоме смета. Јасно је да то не може да смета никоме ко је нормалан, никоме ко води рачуна, и жели добро нашем граду. На јучерашњој конференцији за штампу директора Опште болнице „Стефан Високи“, изнето је, као што сам рекао, низ оптужби. У име Општине Смедеревска Паланка ми смо послали допис, 1. јула 2015. године (допис је потписао заменик председника, господин Петар Јелић) у коме стоји да општина нема никакве везе са функционисањем Болнице, да немамо никакве везе са физикалном терапијом, али да у интересу наших суграђана, а не руководства Болнице, желимо да се укључимо у решавање тог проблема. У том циљу предложили смо да се што хитније, већ 2. јула 2015. године, одржи заједнички састанак. Данас смо добили обавештење од директора Болнице, усмено, да њега не интересује никакав састанак, да је он добио налог да то уради, и да је он о свему томе већ обавестио Александра Вучића.

2У наставку свог обраћања јавности Милојичић је нагласио:

– Ја још једном морам да апелујем на све људе који се баве политиком у СНС, да се више не баве неистинама, лажима. Није истина да је Општина Смедеревска Паланка (ми немамо никаве ингеренције над извориштем термоминералне воде) ускратила воду за физикалну терапију рехабилитационом центру на Кисељаку. Нико ко је нормалан то не би могао да дозволи. Нико нормалан то не би урадио, јер је примарни циљ да се људи лече. Једина је истина да је јавашлук у Општој болници „Стефан Високи“ захватио и Физикалну терапију. Истина је да се та вода са изворишта одводи у канализацију када се напуне базени, истина је да је директор Болнице поклонио другим здравственим центрима у околини Смедеревске Паланке, најсавременије апарате које смо имали у Општој болници „Стефан Високи“, зато што ми, јелте, немамо стручног кадра.  А истовремено се у истој тој Болници дешава највећа срамота у Србији, да лекари, људи који су завршили медицину, раде за 25 хиљада динара, уколико немају уговор за стално.

Милојичић се обратио и директно руководству Српске напредне странке:

– Молим руководство Српске напредне странке да Смедеревску Паланку остави на миру. Ми се боримо са несташицом воде, изборили смо се са несташицом струје, изборили смо се са разним недаћама, изборићемо се и када је реч о довођењу инвеститора у Смедеревску Паланку – додао је председник Општине и поновио да је његова намера да житеље Смедеревске Паланке заштити од неистина. – Истина је да ће на изворишту на Кисељаку Болница добијати исту количину воде коју је имала и годинама уназад, једино што ће бити промењено је то што ће бити урађена три водомера, како би се знало колико воде троши болница „Стефан Високи“, колико „Кисељак“, а колико инвеститор. Јер, ивеститор неће плаћати воду ни Болници ни Кисељаку, а тамо имамо ружну праксу коју потрврђују фотографије коју ћу донети на следећу конференцију за штампу да они, када напуне базене, спроведу воду у канализацију.

1Милојичић је закључио констатацијом да свако ко је добронамеран зна да је пројекат на Кисељаку добар, и да сви проблеми проистичу из тога што је поменуту инвестицију обезбедио опозициони председник Општине.

– Неистина је да је Општој болници „Стефан Високи“ уопште искључена вода. Воде има – нагласио је Милојичић.

На самом крају конференције, пошто је поновио да је целокупна процедура у вези са расписивањем тендера и избором инвеститора урађена по закону, председник се још једанпут извинио грађанима због рестрикција у водоснабдевању и обзнанио да од сутра крећу радови на ревитализацији бунара, да су средства ЕУ директо уплаћена извођачима, и да Општина није могла да убрза ову процедуру. Када ови радови за десетак дана буду завршени, Смедеревска  Паланка неће имати проблеме у вези са водоснабдевањем, речено је поред осталог на конференцији за штампу председника Општине Радослава Милојичића Кене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *