Konferencija za medije predsednika Opštine Toplice Pintorovića: NAJAVLjENA REKONSTRUKCIJA ULICE VUKA KARADžIĆA I SREĐIVANjE KIŠNE KANALIZACIJE

Predsednik Opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović, održao je redovnu konferenciju za medije na kojoj je govorio o aktivnostima koje imaju za cilj obnovu manastira Pinosava u Kusatku.

Kao što je već najavljeno, na inicijativu lokalne samouprave i uz pomoć igumana manastira Pinosava, oca Petra, planirano je da se prikupe sredstva koja će biti iskorišćena za rekonstrukciju krova, fasade, unutrašnjosti manastira kao i dvorišta.

Obraćajući se građanima Opštine Smederevska Palanka Toplica Pintorović je najavio humanitarni koncert Miloša Radovića, koji će biti održan u petak 26. maja u 20 časova u sali Gradskog pozorišta. Cena ulaznica, za ovaj humanitarni događaj, iznosi 200 dinara.

-Ovo je samo jedna u nizu manifestacija koje ćemo organizovati kako bi prikupili neophodna sredstva za obnovu jedinog manastira na teritoriji Opštine Smederevska Palanka, koji se nalazi u veoma lošem stanju – rekao je Pintorović. – U saradnji sa Ustanovom Kulturni centar i Opštinskom turističkom organizacijom, biće organizovano još ovakvih akcija.

On je takođe rekao da su donatori, koji žele da pomognu obnovu ovog spomenika kulture, već stupili u kontakt sa Opštinom Smederevska Palanka i igumanom manastira Pinosava i da su sredstva za rekonstrukciju krova već gotovo obezbeđena.

Predsednik Opštine je, odgovarajući na pitanja novinara, najavio radove na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića, celom dužinom, od semafora kod marketa „Maksi“ do skretanja za OB „Stefan Visoki”, koja će obuhvatati i rešavanje decenijskog problema u ovom delu grada sa kišnom kanalizacijom proširenjem postojećih kišnih kolektora, kao i postavljanje novog sloja asfalta i sređivanje trotoara.

You may also like...

1 Response

  1. sasa kaže:

    jadna je palanka…sve bolji od boljega… vlada omladinac je bio.najbolje resenje…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *