ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Конференција за медије председника Општине Топлице Пинторовића: НАЈАВЉЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ВУКА КАРАЏИЋА И СРЕЂИВАЊЕ КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Председник Општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић, одржао је редовну конференцију за медије на којој је говорио о активностима које имају за циљ обнову манастира Пиносава у Кусатку.

Као што је већ најављено, на иницијативу локалне самоуправе и уз помоћ игумана манастира Пиносава, оца Петра, планирано је да се прикупе средства која ће бити искоришћена за реконструкцију крова, фасаде, унутрашњости манастира као и дворишта.

Обраћајући се грађанима Општине Смедеревска Паланка Топлица Пинторовић је најавио хуманитарни концерт Милоша Радовића, који ће бити одржан у петак 26. маја у 20 часова у сали Градског позоришта. Цена улазница, за овај хуманитарни догађај, износи 200 динара.

-Ово је само једна у низу манифестација које ћемо организовати како би прикупили неопходна средства за обнову јединог манастира на територији Општине Смедеревска Паланка, који се налази у веома лошем стању – рекао је Пинторовић. – У сарадњи са Установом Културни центар и Општинском туристичком организацијом, биће организовано још оваквих акција.

Он је такође рекао да су донатори, који желе да помогну обнову овог споменика културе, већ ступили у контакт са Општином Смедеревска Паланка и игуманом манастира Пиносава и да су средства за реконструкцију крова већ готово обезбеђена.

Председник Општине је, одговарајући на питања новинара, најавио радове на реконструкцији улице Вука Караџића, целом дужином, од семафора код маркета „Maксi“ до скретања за ОБ „Стефан Високи”, која ће обухватати и решавање деценијског проблема у овом делу града са кишном канализацијом проширењем постојећих кишних колектора, као и постављање новог слоја асфалта и сређивање тротоара.

One thought on “Конференција за медије председника Општине Топлице Пинторовића: НАЈАВЉЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ВУКА КАРАЏИЋА И СРЕЂИВАЊЕ КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

  • jadna je palanka…sve bolji od boljega… vlada omladinac je bio.najbolje resenje…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *