ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Конференција за медије председника Општине Топлице Пинторовића: ПОД КОМАСАЦИЈОМ 7.800 ХЕКТАРА У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Председник Општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић, одржао је конференцију за медије на којој је говорио о недавној посети представника Министарства пољопривреде а у вези са комасацијом која се реализује на територији ове општине.

-Комасација се реализује на површини од око 7.800 хектара, у три катастарске општине Кусадак, Азања и Глибовац. Тренутно се изводе геотехнички радови и сређивање документације око имовинско-правних односа. При крају је рад Комисије која утврђује квалитет земљишта. До краја пролећа биће расписан тендер за послове крчења врзина на територији катастарске општине Глибовац и од јесени ћемо почети да уводимо у посед пољопривредне произвођаче, а ако се стигне почећемо и у Азањи да спроводимо те активности. Имали смо посету и разговоре са представницима Министарства пољопривреде и они су веома задовољни досадашњим комасационим радовима – рекао је Пинторовић.

Председник Општине осврнуо се и на последњу седницу Скупштине општине чије одржавање у законском року је прекинуло шпекулације да би у Смедеревској Паланци могла бити уведена принудна управа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *