Konferencija za medije predsednika Opštine Toplice Pintorovića: POD KOMASACIJOM 7.800 HEKTARA U SMEDEREVSKOJ PALANCI

Predsednik Opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović, održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o nedavnoj poseti predstavnika Ministarstva poljoprivrede a u vezi sa komasacijom koja se realizuje na teritoriji ove opštine.

-Komasacija se realizuje na površini od oko 7.800 hektara, u tri katastarske opštine Kusadak, Azanja i Glibovac. Trenutno se izvode geotehnički radovi i sređivanje dokumentacije oko imovinsko-pravnih odnosa. Pri kraju je rad Komisije koja utvrđuje kvalitet zemljišta. Do kraja proleća biće raspisan tender za poslove krčenja vrzina na teritoriji katastarske opštine Glibovac i od jeseni ćemo početi da uvodimo u posed poljoprivredne proizvođače, a ako se stigne počećemo i u Azanji da sprovodimo te aktivnosti. Imali smo posetu i razgovore sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i oni su veoma zadovoljni dosadašnjim komasacionim radovima – rekao je Pintorović.

Predsednik Opštine osvrnuo se i na poslednju sednicu Skupštine opštine čije održavanje u zakonskom roku je prekinulo špekulacije da bi u Smederevskoj Palanci mogla biti uvedena prinudna uprava.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *