ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Конференција за штампу председника Општине Смедеревска Паланка: ИСПУЊЕНО ДАТО ОБЕЋАЊЕ

Све време док су трајали радови на реконструкцији улице Вука Караџића, на друштвеним мрежама поједини грађани изражавали су сумњу да ли ће бити засађена стабла на местима где су некада биле липе. Испоставило се да је ова сумња била беспредметна, јер ће ових дана на планом предвиђеним местима бити засађена  друга стабла, погодна за раст у градским срединама – баш као што је презентовано грађанима, који су летос, протествујући против сечења липа, успоравали радове на реконструкцији ове улице. О овој теми говорио је на конференцији за новинаре, председник Општине Смедеревска Паланка, Топлица Пинторовић.

– Обавештавам грађане да ће на местима где су некада налазиле липе бити засађена стабла кугластог јасена, платана и стубастог граба. Важно је испоштовати дато обећање и на тај начин створити  поверење грађана. Ми то управо чинимо. Улица Вука Караџића урађена је по свим прописима и веома сам задовољан како она данас изгледа,  истакао је Пинторовић.

На конференцији за новинаре председник је говорио и о извршењу  буџета, закључно са 31. октобром ове године.

– Извршење буџета за поменути период  износи 95,6 процената. Морам да кажем да се буџет троши онако како је планирано, а не по налогу политичких снага у општини. Пристигле обавезе плаћамо на време, а радници у јавним предузећима добијају плате месец за месец, рекао је председник Општине.

Министраства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  доделило је лиценцу којом се  утврђује да  Центар за социјални рад испуњава  све услове и стандарде за пружање услуга у Дневном боравку ПУЖ – речено је такође на данашњој конференцији за штампу. Лиценца је добијена за наредних шест година.

В.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *