Konferencija za štampu predsednika Opštine Smederevska Palanka: ISPUNjENO DATO OBEĆANjE

Sve vreme dok su trajali radovi na rekonstrukciji ulice Vuka Karadžića, na društvenim mrežama pojedini građani izražavali su sumnju da li će biti zasađena stabla na mestima gde su nekada bile lipe. Ispostavilo se da je ova sumnja bila bespredmetna, jer će ovih dana na planom predviđenim mestima biti zasađena  druga stabla, pogodna za rast u gradskim sredinama – baš kao što je prezentovano građanima, koji su letos, protestvujući protiv sečenja lipa, usporavali radove na rekonstrukciji ove ulice. O ovoj temi govorio je na konferenciji za novinare, predsednik Opštine Smederevska Palanka, Toplica Pintorović.

– Obaveštavam građane da će na mestima gde su nekada nalazile lipe biti zasađena stabla kuglastog jasena, platana i stubastog graba. Važno je ispoštovati dato obećanje i na taj način stvoriti  poverenje građana. Mi to upravo činimo. Ulica Vuka Karadžića urađena je po svim propisima i veoma sam zadovoljan kako ona danas izgleda,  istakao je Pintorović.

Na konferenciji za novinare predsednik je govorio i o izvršenju  budžeta, zaključno sa 31. oktobrom ove godine.

– Izvršenje budžeta za pomenuti period  iznosi 95,6 procenata. Moram da kažem da se budžet troši onako kako je planirano, a ne po nalogu političkih snaga u opštini. Pristigle obaveze plaćamo na vreme, a radnici u javnim preduzećima dobijaju plate mesec za mesec, rekao je predsednik Opštine.

Ministrastva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  dodelilo je licencu kojom se  utvrđuje da  Centar za socijalni rad ispunjava  sve uslove i standarde za pružanje usluga u Dnevnom boravku PUŽ – rečeno je takođe na današnjoj konferenciji za štampu. Licenca je dobijena za narednih šest godina.

V.S.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *