ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Конкурс Медијске коалиције (НУНС, УНС, НДНВ, АНЕМ, ЛОКАЛ ПРЕС)   

get_imgСви средњошколци и студенти између 16 и 25 година који желе да учествују на овом конкурсу треба да сниме видео не дужи од 90 секунди на тему медијске писмености. Учесници треба да представе своје виђење медија, на који начин медији извештају, како се крше новинарска правила, начин на који медији спинују* јавност или путем видео снимка да пренесу поруку примаоцима информација на који начин би требало да посматрају медије.

Примљени радови у форми видео снимака биће постављени на Фацебоок страници facebook.com/Medijski Pismeno, где ће бити организовано гласање за најбољи видео снимак. Учесник конкурса који буде имао највише гласова („лајкова”) на овој друштвеној мрежи добиће Таблет рачунар.

Гласање за награду на Facebook страници почиње 15. јуна и трајаће до 15. јула 2014. године.

Како можете да се пријавите?

Снимите видео не дужи од 90 секунди и поставите га на You tube. Адресу вашег видео снимка пријавите на одговарајућу апликацију на Facebook страници facebook.com/Medijski Pismeno, попуните пријавни формулар и ваш видео снимак ће бити постављен.

(*Спин је манипулација којом се неке особе, догађаји или производи чине много бољим (или много горим) него што заправо јесу. Не користе се неистине, већ полуистине. Спин буквално значи: завртети причу, информацију, тако да се став тебе, као примаоца, усмери у жељеном правцу онога који је пласира.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *