Konkurs Medijske koalicije (NUNS, UNS, NDNV, ANEM, LOKAL PRES)   

get_imgSvi srednjoškolci i studenti između 16 i 25 godina koji žele da učestvuju na ovom konkursu treba da snime video ne duži od 90 sekundi na temu medijske pismenosti. Učesnici treba da predstave svoje viđenje medija, na koji način mediji izveštaju, kako se krše novinarska pravila, način na koji mediji spinuju* javnost ili putem video snimka da prenesu poruku primaocima informacija na koji način bi trebalo da posmatraju medije.

Primljeni radovi u formi video snimaka biće postavljeni na Facebook stranici facebook.com/Medijski Pismeno, gde će biti organizovano glasanje za najbolji video snimak. Učesnik konkursa koji bude imao najviše glasova („lajkova”) na ovoj društvenoj mreži dobiće Tablet računar.

Glasanje za nagradu na Facebook stranici počinje 15. juna i trajaće do 15. jula 2014. godine.

Kako možete da se prijavite?

Snimite video ne duži od 90 sekundi i postavite ga na You tube. Adresu vašeg video snimka prijavite na odgovarajuću aplikaciju na Facebook stranici facebook.com/Medijski Pismeno, popunite prijavni formular i vaš video snimak će biti postavljen.

(*Spin je manipulacija kojom se neke osobe, događaji ili proizvodi čine mnogo boljim (ili mnogo gorim) nego što zapravo jesu. Ne koriste se neistine, već poluistine. Spin bukvalno znači: zavrteti priču, informaciju, tako da se stav tebe, kao primaoca, usmeri u željenom pravcu onoga koji je plasira.)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *