Korejska Kompanija „Kjungšin kejbl“ počeće sa radom krajem februara ili početkom marta

Prema rečima predsednika Opštine Smederevska Palanka, Nikole Vučena, korejska Kompanija  “Kjungšin kejbl”, koja će proizvoditi električne delove za automobile, počeće sa radom krajem februara ili početkom marta.

– Bilo je planirano da fabrika počne sa proizvodnjom u avgustu sledeće godine, ali kako sad  stvari stoje, to bi se moglo dogoditi već krajem februara ili početkom marta – rekao je Vučen.

Radovi na izgradnji fabrike počeli su u maju ove godine i privode se kraju. Fabrike se prostire na 20.000 metara kvadratnih.  Hale i drugi pomoćni objekti su završeni, a u toku je  postavljanje  instalacija i izgradnja i asfaltiranje saobraćajnica unutar fabričkog kruga.

– Imamo čvrste garancije izvođača, ali i naših partnera iz Koreje da će svi građevinski radovi biti završeni do kraja oktobra. Nakon toga počinje faza montiranja mašina i proizvodnih traka – istakao je  Vučen.

Vlasnici kompanije najavili su da će u izgradnju fabrike i opremanje uložiti 25 miliona evra. Planirano je da fabrika u prvoj fazi zapošljava 700, a kad proradi punim kapacitetom 1.000 radnika.

-Ova fabrika je nada ne samo za stotine Palančana i Planjana koji traže posao, već i za budžet Opštine Smederevska Palanka, jer će se značajno povećati prihodi od poreza na plate – rekao je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.