ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Корејска Компанија „Кјунгшин кејбл“ почеће са радом крајем фебруара или почетком марта

Према речима председника Општине Смедеревска Паланка, Николе Вучена, корејска Компанија  “Кјунгшин кејбл”, која ће производити електричне делове за аутомобиле, почеће са радом крајем фебруара или почетком марта.

– Било је планирано да фабрика почне са производњом у августу следеће године, али како сад  ствари стоје, то би се могло догодити већ крајем фебруара или почетком марта – рекао је Вучен.

Радови на изградњи фабрике почели су у мају ове године и приводе се крају. Фабрике се простире на 20.000 метара квадратних.  Хале и други помоћни објекти су завршени, а у току је  постављање  инсталација и изградња и асфалтирање саобраћајница унутар фабричког круга.

– Имамо чврсте гаранције извођача, али и наших партнера из Кореје да ће сви грађевински радови бити завршени до краја октобра. Након тога почиње фаза монтирања машина и производних трака – истакао је  Вучен.

Власници компаније најавили су да ће у изградњу фабрике и опремање уложити 25 милиона евра. Планирано је да фабрика у првој фази запошљава 700, а кад проради пуним капацитетом 1.000 радника.

-Ова фабрика је нада не само за стотине Паланчана и Плањана који траже посао, већ и за буџет Општине Смедеревска Паланка, јер ће се значајно повећати приходи од пореза на плате – рекао је Вучен.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *