ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Кусачани скупљају потписе да се отцепе од Паланке: ХОЋЕ У БЕОГРАД

573413_150212-kusadak-potpisivanje-peticije_fМештани Кусатка, села које има око 5.000 становника, почели су са сакупљањем потписа за расписивање референдума – за отцепљење од Општине Смедеревска Паланка.

Ово село припада Смедеревској Паланци, али већина људи путује у Младеновац и Београд на посао, у школу, на пијацу, у шопинг и провод…

„Београд је држава у држави“, „Морамо тамо где је боље“ – коментаришу Кусачани. У нади да ће им бити боље, људи чекају у реду да дају свој потпис за референдум.

573410_150212-marko-milasinovic_fЈедан од организатора акције, економиста Марко Милашиновић, каже да Кусачани имају јаке аргументе да се припоје Београду.

– Више од 80 одсто становника иде на посао у Београд, више од 80 одсто ученика тамо иде у средње школе, а близу 1.000 људи пријавило је своје пребивалиште на територији града иако живе овде. Кусачани гравитирају Београду. Тражимо да нам се одобри референдум на територији Кусатка – каже Милашиновић.

573412_150212-kusadak-centar-5_fУ селу раде три кафића, у којима се скупљају и стари и млади. Када се ужеле изласка, момци и девојке поделе трошкове горива па иду у Младеновац.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *