Osnovana Grupa građana „Domaćinski za Palanku“

unnamedU Kongresnoj sali hotela „Jezero“ osnovana je nova grupa građana, „Domaćinski za Palanku“. Za predsednika je izabran Rodoljub Stanimirović, za zamenika predsednika Saša Ristić, a za potpredsednike – Marina Jokić (odbornik u Skupštini opštine), i Igor Eraković.

Na sastanku osnivačkog odbora, kojim je predsedavao Rodoljub Stanimirović, izabrani su i drugi organi ove grupe građana i usvojeni programski ciljevi, kojima će  biti usmereno delovanje ove političke grupacije, čiji odbornici ostaju u sastavu vladajuće koalicije u SO Smederevska Palanka.

Između ostalog, programski ciljevi obuhvataju razvoj privrede na teritoriji Opštine Smederevska Palanka „sa posebnim akcentom na razvoju njenog primarnog sektora – poljoprivrede kao bitnim faktorom razvoja sela“. To obuhvata  i formiranje zajedničke zemljoradničke zadruge svih poljoprivrednika na teritoriji palanačke opštine, kao i izgradnju novih kapaciteta za proizvodnju, preradu i skladištenje poljoprivrednih proizvoda.

U programske ciljeve, osim navedenog, spada i privlačenje investicija i razvoj turizma (radi povećanja broja radnih mesta), prioritetno rešavanje infrastrukturnih i komunalnih problema, saradnja sa drugim gradovima, opštinama, regionima – u zemlji i inostranstvu, pružanje boljih uslova mladima u toku školovanja i povećanje kvaliteta zdravstvene i socijalne zaštite.

Svečanosti, posle sastanka osnivačkog odbora, prisustvovali su brojni gosti, koalicioni partneri, ali i predstavnici opozicije.

 

You may also like...

1 Response

  1. Vladimir kaže:

    Burdza – domaćin????????
    Dobar vic..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.