ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоПолитика

Основана Група грађана „Домаћински за Паланку“

unnamedУ Конгресној сали хотела „Језеро“ основана је нова група грађана, „Домаћински за Паланку“. За председника је изабран Родољуб Станимировић, за заменика председника Саша Ристић, а за потпредседнике – Марина Јокић (одборник у Скупштини општине), и Игор Ераковић.

На састанку оснивачког одбора, којим је председавао Родољуб Станимировић, изабрани су и други органи ове групе грађана и усвојени програмски циљеви, којима ће  бити усмерено деловање ове политичке групације, чији одборници остају у саставу владајуће коалиције у СО Смедеревска Паланка.

Између осталог, програмски циљеви обухватају развој привреде на територији Општине Смедеревска Паланка „са посебним акцентом на развоју њеног примарног сектора – пољопривреде као битним фактором развоја села“. То обухвата  и формирање заједничке земљорадничке задруге свих пољопривредника на територији паланачке општине, као и изградњу нових капацитета за производњу, прераду и складиштење пољопривредних производа.

У програмске циљеве, осим наведеног, спада и привлачење инвестиција и развој туризма (ради повећања броја радних места), приоритетно решавање инфраструктурних и комуналних проблема, сарадња са другим градовима, општинама, регионима – у земљи и иностранству, пружање бољих услова младима у току школовања и повећање квалитета здравствене и социјалне заштите.

Свечаности, после састанка оснивачког одбора, присуствовали су бројни гости, коалициони партнери, али и представници опозиције.

 

One thought on “Основана Група грађана „Домаћински за Паланку“

  • Владимир

    Бурдза – домаћин????????
    Добар виц..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *