MEĐUNARODNI KAMP VOLONTERA NA MIKULJI

43401476U organizaciji udruženja građana „Jasenica“, Opštine Smederevska Palanka i Opštinske turističke organizacije, na Mikulji će od 1. do 10. avgusta biti održan Međunarodni volonterski kamp. Biće to jedan od trideset kampova koji su organizovani širom Srbije, posredstvom Ministarstva za omladinu i sport i Mladih istraživača Srbije. Na Mikulji će boraviti 11 volontera uzrasta od 18 do 30 godina, koji će spavati i hraniti se u domu na Mikulji.

Volonteri će raditi na uređenju prostora koji će se ubuduće koristiti za organizovanje predavanja, kulturnih programa i drugih manifestacija namenjenih mladima. Takođe, radiće se na obeležavanju planinarskih staza i postavljanju table za obaveštenja. Lokalno stanovništvo i radnici OTO pridružiće se volonterima u obavljanju pomenutih poslova.

Pored šestočasovnog dnevnog rada, za volontere će biti organizovani i prateći sadržaji: obilazak etno muzeja u Vlaškom Dolu, poseta banji Palanački Kiseljak, manifestacijama koje se budu održavale u tom periodu (Azanjska pogača, Vodičko prelo) kao i učenje nekih starih zanata.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.