ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

МЕЂУНАРОДНИ КАМП ВОЛОНТЕРА НА МИКУЉИ

43401476У организацији удружења грађана „Јасеница“, Општине Смедеревска Паланка и Општинске туристичке организације, на Микуљи ће од 1. до 10. августа бити одржан Међународни волонтерски камп. Биће то један од тридесет кампова који су организовани широм Србије, посредством Министарства за омладину и спорт и Младих истраживача Србије. На Микуљи ће боравити 11 волонтера узраста од 18 до 30 година, који ће спавати и хранити се у дому на Микуљи.

Волонтери ће радити на уређењу простора који ће се убудуће користити за организовање предавања, културних програма и других манифестација намењених младима. Такође, радиће се на обележавању планинарских стаза и постављању табле за обавештења. Локално становништво и радници ОТО придружиће се волонтерима у обављању поменутих послова.

Поред шесточасовног дневног рада, за волонтере ће бити организовани и пратећи садржаји: обилазак етно музеја у Влашком Долу, посета бањи Паланачки Кисељак, манифестацијама које се буду одржавале у том периоду (Азањска погача, Водичко прело) као и учење неких старих заната.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *