SRPSKA NAPREDNA SEDMICA

draza-petrovic-kolumna-poster-lotoNova kolumna  Draže Petrovića za N 1

Predsednik Vlade Republike Srbije otvorio je prošle nedelje Instagram, foto radnju u kojoj će biti zaposleno oko 3.000 ljudi, obrazovnog profila šljaker-lajker.
Pre toga, predsednik Vlade Republike Srbije otvorio je Fejsbuk, gde je zaposleno takođe oko 3.000 šljakera-lajkera, dok je otvaranjem Tvitera “majmun Serbian PM” (@SerbianPM) početkom godine uposleno svo ljudstvo koje se u tom momentu zateklo u foajeu ispred ulaza u Srpsku naprednu stranku. Tako da je naš bruto društvene mreže proizvod (BDMP) – u stalnom porastu.
E sad, jedan od šljakera–lajkera koji je radio u novotvorenim pogonima premijerovog Instagrama, Fejsbuka i Tvitera, u međuvremenu se uvalio u grafičko odeljenje Državne lutrije. I postao loto-bot.
Ali, baš u utorak uveče, profesionalno deformisan, dohvatio je da ukucava poruku uobičajenu za njegova prethodna radna mesta. Dakle: “Rezulati ove Vlade su fascinantni, brojevi sve govore: za 4 kvartala 6 neviđenih stranih investicija, 12 odsto smanjen deficit budžeta, 13 odsto smanjena nezaposlenost, 21 put emitovana ‘Teška reč’, 27 puta gost bio Lazanski a 33 puta premijer. Svaka čast za impresivan rezultat ove Vlade: 4, 6, 12, 13, 21, 27, 33”. I kliknuo na “send”.
Već kod četvrtog broja lotoa, gledaoci su saznali prvih pet uspeha Vlade, u brojkama. Iako je trebalo da saznaju samo prva četiri.
Ministar za vanredne situacije Ilić Velimir odmah je primetio nešto sumnjivo.
-Alo, Aco, sad gledam nešto, je l’ znaš ono okruglo sa onom poluosovinom što se vrti pa izbacuje one šarene klikere…
-Loto bubanj! – odmah je dešifrovao premijer, koji je to veče spremao lakši govor povodom godišnjice teških reformi, i taman stigao do stavke: “27 puta gostovao Lazanski…”
-E to! Bubanj podilkanio načisto, miriše mi na neku budževinu! – kazao je Velja.
-Pošalji mi link na “majmun Serbian PM”.
-Evo šaljem… Ali mi vraća. Piše “majmun not found”.
-Monkey, Iliću, to je onaj znak što samo liči na majmuna, ali nije majmun! Podseća na slovo O, ima veliki rep i malo telo!
-Naš’o! Evo ga! Šaljem! – rekao je ministar Ilić.
Ceo život Aleksandra Vučića je loto. Čak je i partiju mislio da nazove Srpska napredna sedmica, ali je prevagnulo ono stranka. Mada i dalje misli da je građanstvo Srbije srećnije što je ubolo Srpsku naprednu stranku, nego što bi bilo srećno da je ubolo sedmicu.
U većem periodu karijere najviše je voleo igre na nesreću, a vremenom je zavoleo i igre na sreću. I taman kad je pomislio da mu se, sem lotoa, počeo dešavati i bingo, kada je njegova Vlada za 4 kvartala imala 6 neviđenih stranih investicija, 12 odsto smanjen deficit budžeta, 13 odsto smanjenu nezaposlenost, 21 put emitovanu ‘Teška reč’, 27 puta gost bio Lazanski a 33 puta on lično, desilo se to. Onaj loto-bot, naviknut da po Instagramu, Fejsbuku i Tviteru ceo dan ukucava lažne rezultate, prvi put je ukucao neki tačan rezultat, ali u pogrešnom momentu.
A prema poslednjim istraživanjama, znao je to premijer, od državnih institucija narod u Srbiji najviše je verovao u Državnu lutriju Srbije, na drugom mestu je bio odsek Državne lutrije za loto, na trećem odsek Državne lutrije za bingo i na četvrtom mestu odsek Državne lutrije za greb–greb srećke. Iza njih slede Turistička organizacija Srbije, kladionica Mozzart, novinsko-izdavačko preduzeće Informer d.o.o., Hotel “Maldivi” i kablovski kanal “24 kitchen”.
Premijer je znao da povratak poverenja u državne institucije ide teže nego išta. I onda mu je sinulo – Suzana Mančić!
Pre nego što je postala jedna vrsta “objekta pod video nadzorom”, Suzana je bila loto devojka. Istina, Lotara Mateusa, po kojem je nazvan loto, smuvala je jedna druga, ali je Suzana, bio je ubeđen premijer, idealna osoba za povratak poverenje u državnu instituciju zvanu loto.
-Halo Suzana, dobro veče! Izvinite što zovem ovako kasno, da li ste možda videli ovaj najnoviji snimak? – pitao je premijer.
Suzana je bila šokirana, ćutala je minut.
-Jao, Aleksandre, pa ja već imam dva snimka, gde ste iskopali taj treći?
-Pa evo, sad sam video preko mog Tvitera “majmun Serbian PM”. Za ovo će neko da ide u zatvor!
-U zatvor!? Pa šta tu, pobogu Aleksandre, ima loše. Ljudi vode ljubav, pa to ponekad snime, otkad se za to ide u zatvor? – bila je zbunjena Suzana.
-Ma kakvo, Mančićeva, vođenje ljubavi! Dig’o mi se pritisak…
-Pa dobro, ako je samo pritisak…
-Evo, pogledajte, imate link na @SerbianPM.
-Važi Aleksandre. Moj Tviter je, ako ćete da me zapratite, @SerbianSM – rekla je Suzana Mančić.
-Važi, spremam neki govor, zvaću vas ujutru!
-Umorni ste, mnogo radite. Zašto ne pokušate sa orošavanjem? – rekla je Suzana premijeru na rastanku, a posle joj je kamen pao sa srca, kada je videla snimak i onu zbunjenu crnku kraj bubnja.
Iste noći premijer je ponudio Veranu Matiću da formira Komisiju za istraživanje samoubistava igrača lotoa, a Marku Blagojeviću da otvori Kancelariju za obnovu poplavljenog poverenja u sedmicu. Zorani Mihajlović je naloženo da izgradi kratak put do zatvora, takozvani Koridor 12.
Suzana Mančić je već ujutru pristala da ona ubuduće izvlači loto, a Nebojša Stefanović je na poligrafu saslušao sve zaposlene u Državnoj lutriji Srbije. Rezultati poligrafa za sve ispitane bili su identični: 4, 6, 12, 13, 21, 27, 33.
-Aco, ubo sam sedmicu na poligrafu. Biće za penzije! – javio je Stefanović ushićeno premijeru.

(preuzeto sa N 1)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *