ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Министар сменио Управни и Надзорни одбор ОБ „Стефан Високи“

2014-11-12-1836Како незванично сазнајемо, одлуком Министарства здравља, смењени су Управни и Надзорни одбори у Општој болници „Стефан Високи“, и постављени нови. Смене су се догодиле пред сам почетак састанка Управног одбора на коме је требало, између четири кандидата пријављена на конкурсу, да се изабере нови директор ове установе.

Успели смо да сазнамо да је нови председник Управног одбора Радослав Симић, функционер Српске напредне странке.

До ових смена дошло је потпуно неочекивано и то баш у време када је Управни одбор, на захтев Надзорног одбора, донео одлуку о смени вршиоца дужности директора ове здравствене установе, др Горана Богдановића.

Веома је занимљива чињеница да је са места председника Управног одбора смењен Петар Јелић, председник Општинског и члан Главног одбора Социјалистичке партије Србије, а још чудније је да је смењени председник Надзорног одбора, проф. др Бошко Војновић, високи функционер и одборник Српске напредне странке.

И после оваквих одлука јасно је да се наставља сукоб у општинском огранку Српске напредне странке у Смедеревској Паланци, а да смена Петра Јелића може да уздрма и коалиционе односе на вишем нивоу.

Покушаћемо да у ресорном министарству, које такође води Српска напредна странка, потражимо објашњења за овакве потезе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *