Ministar smenio Upravni i Nadzorni odbor OB „Stefan Visoki“

2014-11-12-1836Kako nezvanično saznajemo, odlukom Ministarstva zdravlja, smenjeni su Upravni i Nadzorni odbori u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“, i postavljeni novi. Smene su se dogodile pred sam početak sastanka Upravnog odbora na kome je trebalo, između četiri kandidata prijavljena na konkursu, da se izabere novi direktor ove ustanove.

Uspeli smo da saznamo da je novi predsednik Upravnog odbora Radoslav Simić, funkcioner Srpske napredne stranke.

Do ovih smena došlo je potpuno neočekivano i to baš u vreme kada je Upravni odbor, na zahtev Nadzornog odbora, doneo odluku o smeni vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove, dr Gorana Bogdanovića.

Veoma je zanimljiva činjenica da je sa mesta predsednika Upravnog odbora smenjen Petar Jelić, predsednik Opštinskog i član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, a još čudnije je da je smenjeni predsednik Nadzornog odbora, prof. dr Boško Vojnović, visoki funkcioner i odbornik Srpske napredne stranke.

I posle ovakvih odluka jasno je da se nastavlja sukob u opštinskom ogranku Srpske napredne stranke u Smederevskoj Palanci, a da smena Petra Jelića može da uzdrma i koalicione odnose na višem nivou.

Pokušaćemo da u resornom ministarstvu, koje takođe vodi Srpska napredna stranka, potražimo objašnjenja za ovakve poteze.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.