Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodelilo 29 miliona za rekonstrukciju kuhinje u PU „Čika Jova Zmaj“

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dodelilo je novac Opštini Smederevska Palanka za projekat „Investiciono održavanje kuhinje vrtića Plavi čuperak“.

Ovim projektom obuhvaćena je kompletna rekonstrukcija centralne kuhinje, vešeraja i pekare u PU „Čika Jova Zmaj“. Ukupna vrednost projekta je 44.608.439,00 dinara. Sredstva koja dodeljuje ministarstvo iznose 29.000.000 dinara, a ostala sredstva predviđena su budžetom lokalne samouprave.

-Ovo je jedan od najvećih projekata koji će biti realizovan u Predškolskoj ustanovi u poslednjih dvadeset pet godina – rekao je predsednik Opštine, Nikola Vučen. – Ovim ćemo rešiti jedan od najvećih problema koji prate rad ove ustanove. Projekat podrazumeva kompletnu rekonstrukciju objekta centralne kuhinje, vešeraja i pekare, građevinske radove, kao i opremanje centralne kuhinje uređajima i aparatima za pripremanje hrane. Imaćemo jednu od najsavremenih kuhinja u Srbiji koja će biti opremljena najsavremenijim aparatima i tehnologijom za spremanje obroka za decu sa cele teritorije naše Opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.