ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Министарство пољопривреде донирало семенски кукуруз

DSC06235Министарство пољопривреде у Влади Републике Србије донирало je семенски кукуруз  домаћинствима чији су усеви претрпели штету у мајским поплавама.

Представници поплавом угрожених домаћинстава данас су могли да преузму семенски кукуруз на стоваришту „Рудник“ у Смедеревској Паланци.

-Захваљујући Министарству пољопривреде, обезбедили смо семенски кукуруз за пресејавање угрожених њива – рекао је помоћник председника Општине, Добрица Јозић. – Стигло је 580 џакчића за 73 домаћинства. То је, отприлике, за 280 хектара. Од донације „Делта аграра“, прошле недеље, обезбеђено је и подељено још 145 џакчића, што значи да ће преко 300 хектара бити засејано овим кукурузом кратке вегетације.Сви који су се пријавили до 4. јуна узети су у обзир за доделу помоћи. После тога, на жалост, због оптималних рокова сејања, они који су се пријавили неће бити узети у обзир.

naslovna12313Јозић је апеловао на пољопривреднике који још нису пријавили штету, да то учине, како би могли да буду узети у обзир за неки други вид помоћи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *