Ministarstvo poljoprivrede doniralo semenski kukuruz

DSC06235Ministarstvo poljoprivrede u Vladi Republike Srbije doniralo je semenski kukuruz  domaćinstvima čiji su usevi pretrpeli štetu u majskim poplavama.

Predstavnici poplavom ugroženih domaćinstava danas su mogli da preuzmu semenski kukuruz na stovarištu „Rudnik“ u Smederevskoj Palanci.

-Zahvaljujući Ministarstvu poljoprivrede, obezbedili smo semenski kukuruz za presejavanje ugroženih njiva – rekao je pomoćnik predsednika Opštine, Dobrica Jozić. – Stiglo je 580 džakčića za 73 domaćinstva. To je, otprilike, za 280 hektara. Od donacije „Delta agrara“, prošle nedelje, obezbeđeno je i podeljeno još 145 džakčića, što znači da će preko 300 hektara biti zasejano ovim kukuruzom kratke vegetacije.Svi koji su se prijavili do 4. juna uzeti su u obzir za dodelu pomoći. Posle toga, na žalost, zbog optimalnih rokova sejanja, oni koji su se prijavili neće biti uzeti u obzir.

naslovna12313Jozić je apelovao na poljoprivrednike koji još nisu prijavili štetu, da to učine, kako bi mogli da budu uzeti u obzir za neki drugi vid pomoći.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.