Na sastanku predsednika Opštine, direktora škola i predstavnika policije zaključeno da je bezbednosna situacija u školama na zavidnom nivou

Pred početak nove školske godine predsednik Opštine Nikola Vučen održao je sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola, prosvetnim inspektorom i predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, načelnikom odeljenja policije PU Smederevo Goranom Ivkovićem, oficirom odeljenja policije PU Smederevo Jovanom Kocić, načelnikom policijske stanice u Smederevskoj Palanci Sašom Obradovićem i komandirom stanice Nenadom Đurićem.

Na sastanku je zaključeno da je bezbednosna situacija u školama na zavidnom nivou, a da bi se zadržao takav trend, potreban je aktivan  preventivni rad kao  i dobra saradnja direktora, nastavnika, roditelja i pripadnika policije.

U predstojećoj školskoj godini u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u osnovnim školama biće intenzivirane preventivne aktivnosti,  kao što su predavanja i radionice namenjene deci od prvog do osmog razreda, sa ciljem podizanja bezbednosti, kao i zaštita od svih rizika u kojima se mogu naći tokom boravka u školi, na putu od škole do kuće.

U svim osnovnim i srednjim školama u opštini od 1. septembra biće pojačano prisustvo policije, a tokom trajanja nastave obezbeđeno je prisustvo školskog policajca.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *