ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

На састанку председника Општине, директора школа и представника полиције закључено да је безбедносна ситуација у школама на завидном нивоу

Пред почетак нове школске године председник Општине Никола Вучен одржао је састанак са директорима основних и средњих школа, просветним инспектором и представницима Министарства унутрашњих послова, начелником одељења полиције ПУ Смедерево Гораном Ивковићем, официром одељења полиције ПУ Смедерево Јованом Коцић, начелником полицијске станице у Смедеревској Паланци Сашом Обрадовићем и командиром станице Ненадом Ђурићем.

На састанку је закључено да је безбедносна ситуација у школама на завидном нивоу, а да би се задржао такав тренд, потребан је активан  превентивни рад као  и добра сарадња директора, наставника, родитеља и припадника полиције.

У предстојећој школској години у сарадњи са Министарством унутрашњих послова у основним школама биће интензивиране превентивне активности,  као што су предавања и радионице намењене деци од првог до осмог разреда, са циљем подизања безбедности, као и заштита од свих ризика у којима се могу наћи током боравка у школи, на путу од школе до куће.

У свим основним и средњим школама у општини од 1. септембра биће појачано присуство полиције, а током трајања наставе обезбеђено је присуство школског полицајца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *