ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Општинска управа расписала тендер за израду пројектне документације за реконструкцију и доградњу Паланачке гимназије

Општинска управа у Смедеревској Паланци расписала је тендер за израду пројектне документације за реконструкцију и доградњу Паланачке гимназије. Вредност пројекта је процењена на 16.666.666,66 динара.
Објекат у коме сада ради Паланачка гимназија изграђен је 1920 године и ма статус споменика културе за који је надлежан Регионални завод за заштиту споменика културе у Смедереву.

Школска зграда заузима површину землјишта од 818 м2. Укупна бруто површина укњиженог дела је 2.455,60 м2, а укупна бруто површина објекта на терену је 3.000,92 м2. Средњи дворишни део објекта је дограђен и није легализован. Овај део објекта је у лошем стању, како се наводи у документацији која прати јавну набавку, не уклапа се у постојећи објекат и предвиђено је његово уклањање.

На основу Идејног решења и наведених радова треба израдити пројектно техничку документацију, у свему према важећим прописима и техничким стандардима и ускладити је са захтевима Министарства за јавна улагања, који су дати у оквиру смерница за израду пројектне документације за санацију, адаптацију и реконструкцију објеката јавне намене, које чине саставни део овог пројектног задатка, стоји у пратећој документацији.

Јавни позив је отворен до 25. септембра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *