ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоХИТ ТЕКСТОВИ 2014. - ПО ИЗБОРУ ЧИТАЛАЦА

НАЈЧИТАНИЈЕ НА САЈТУ, ФЕЈСБУКУ И ТВИТЕРУ „ПАЛАНАЧКИХ“ У 2014. ГОДИНИ (5. МЕСТО) – Саопштење „Паланачких“: „ДЕМОКРАТИЈА“ ДИРЕКТОРА ПАЛАНАЧКЕ БОЛНИЦЕ

2014-09-02-1760Након изласка из штампе новогодишњег двоброја у коме је објављен и интервју са проф. др Бошком Војновићем, председником Надзорног одбора Опште болнице „Стефан Високи“ и одборником Српске напредне странке у Скупштини општине Смедеревска Паланка, директор ове здравствене установе је раскинуо шестогодишњу сарадњу и претплату на одређени број примерака „Паланачких“.

У поменутом интервјуу проф. др Војновић је указао на бројне пропусте и штетно руковођење установом од стране директора др Богдановића, на расипање новца на штету пацијената, све до указивања на радње које би могле бити предмет истраге надлежних служби.

Раскидом сарадње са „Паланачким“ баш због тог интервјуа – који није „трач са улице“ већ „реч одговорног човека на одговорној позицији чији је задатак да контролише рад директора – др Богдановић је показао степен своје демократичности, али и, што је значајније за ширу јавност, нервозу због објављених чињеница.

Директор „Паланачких“ данас је контактирао директора Болнице, упитавши га „зашто враћа новине и отказује претплату?“, и добио одговор „објављујете глупости, а мене нисте питали о томе“.

Ради истине, „Паланачке“ су, у претходном броју, објавиле управо конференцију за штампу директора Болнице, на којој је он, уместо да одговори на наводе Надзорног и Управног  одбора, сат и више говорио о својим успесима и добрим потезима…

Наставићемо да пратимо даља дешавања у  ОБ „Стефан Високи“ и о томе ћемо, аргументовано као и до сада, обавештавати грађане Смедеревске Паланке и Велике Плане, а запослени у овој установи неће остати ускраћени за наш лист, већ ћемо пронаћи пут да им га достављамо.

Забрана за „Паланачке“, неће зауставити истину, на вратима паланачке Болнице.

 

РЕДАКЦИЈА

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *