ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Недопустиво понашање председника Општине Бор

logoПословно удружење Асоцијација локалних и независних медија „Локал прес” најоштрије осуђује понашање председника Општине Бор Живорада Петровића према новинару „Борског проблема” Љубиши Маринковићу.

Живорад Петровић, председник Општине Бор, условио је чланове Савета Месне заједнице Горњане да ће напустити састанак, на коме је требало да буде презентован буџет за 2017. годину, уколико из просторије не буде удаљен новинар “Борског проблема“.

Иако су чланови Савета покушали да се супротставе, новинар борског локалног листа напустио је састанак не желећи да прави проблем.

Такво условљавање од стране председника општине “Локал прес” сматра притиском на локалне медије и угрожавањем права грађана да благовремено и објективно буду информисани. Оваква пракса посебно је недопустива у малим локалним срединама, јер угрожава сигурност новинара и онемогућава квалитетно и непристрасно информисање јавности.

Од председника Општине Бор захтевамо да се новинару и грађанима МЗ Горњане јавно извини за свој непримерени поступак и убудуће покаже већи степен одговорности у складу са функцијом коју обавља.

Крагујевац

9.12.2016.

ПУ “Локал прес”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *