ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Никола Вучен: РЕАЛИЗАЦИЈОМ ПРОЈЕКТА „ЧИСТА СРБИЈА“ РЕШИЋЕМО ПРОБЛЕМ ЗАГАЂЕНЕ ВОДЕ У СЕОСКИМ БУНАРИМА

Председник Општине Смедеревска Паланка, Вучен, огласио се поводом информација објављених на РТС-у о неисправној води за пиће у 11 села паланачке општине.

Поштовани суграђани, поводом информације која је објављена на РТС у, а тиче се неисправности воде за пиће у сеоским школама желим да вас информишем следеће:

Воду из локалних водних објеката у селима наше општине која тренутно није исправна за употребу, деца ни до сада нису користила за пиће у школама и у вртићима. У сарадњи са санитарниом инспекцијом и Завода за јавно здравље у Пожаревцу вода се редовно контролише и самим тим се води рачуна о исправности воде. Директори школа и вртића су већ предузели мере у смислу набавке апарата за воду и флаширане воде за пиће за децу и ученике, и контактирали су надлежни завод како би се током распуста извршила дезинфекција бунара у школама у којима је вода тренутно микробиолошки неисправна. У школама и вртићима у тим селима деца добијају храну која се припрема у централној кухињи у Смедеревској Паланци и која се снабдева водом из градског водовода. Након дезинфекције бунара, вода ће поново бити контролисана, и деца ће свакако бити безбедна, и безбедна су и сада. Родитељи немају разлога за бригу, јер ће школе И вртићи бити додатно снабдевени водом за пиће. Овај проблем нас прати већ годинама уназад, разлог су свакако фекалне јаме које проналазе пут и мешају се са водом из сеских бунара. Овај проблем једино може бити решен изградњом канализације и наша Општина је у пројекту Чиста Србија који креће да се спроводи од ове године. Самим тим решићемо не само овакве проблеме, већ ћемо добити потпуно нову канализациону и водоводну мрежу на више од 85% територије наше Општине, што ће омогућити квалитетнији живот за све наше суграђане.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *