ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Никола Вучен: УСКОРО ПОЧИЊУ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

Председник Општине Никола Вучен наставља са добром праксом обавештавања грађана о активностима локалне самоуправе, и путем свог фејсбук профила, па је овог пута најавио најавио почетак радова на реконструкцији Опште болнице „Стефан Високи“:

„Поштовани суграђани, дуго ишчекивана реконструкција Опште болнице „Стефан Високи “ у Паланци би ускоро требала да почне.

Пуне три године ради се на припреми не тако једноставне документације и пројеката који прате ову инвестицију, која ће уједно бити и највећа инвестиција коју је наша Општина икада добила. Реконструкција ће се радити у три фазе. Прва фаза, која која ће ускоро кренути, подразумева замену крова, комплетну столарију, фасаду, наткривање и изградњу пријема, израду терасе, опремање и све оно што спада у машинске радове. Друга и трећа фаза подразумевају изградњу и опремање потпуно новог блока укупне површине преко 5.000 м2. Изградња новог болничког блока ће омогућити проширење расположивих капацитета као и изградњу нових савремених операционих сала у којима ће се вршити захвати који до сада нису били могући.

Имаћемо једну од највећих и најсавременијих болница у Србији, која ће покривати и највећи део ауто-пута и коридора 10.

Уз комплетну реконструкцију и изградњу, у кругу наше Болнице упоредо се гради и највећи хелиодром у Подунавском округу. Хелиодром ће искључиво користити за хитне случајеве као и директне везе Опште болнице „Стефан Високи“ са коридором 10 и другим здравственим центрима у Србији који ће бити активан 24 сата.

Укупна средства која ће Влада Републике Србије преко Канцеларије за јавна улагања уложити у нашу Болницу прелазе три милијарде динара. Ово је велика шанса за наше младе докторе и медицинско особље из Паланке, Велике Плане и читавог региона који ће остварити право на запошљвање у нашој новој Болници.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *