Nikola Vučen: USKORO POČINJU RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OB „STEFAN VISOKI“

Predsednik Opštine Nikola Vučen nastavlja sa dobrom praksom obaveštavanja građana o aktivnostima lokalne samouprave, i putem svog fejsbuk profila, pa je ovog puta najavio najavio početak radova na rekonstrukciji Opšte bolnice „Stefan Visoki“:

„Poštovani sugrađani, dugo iščekivana rekonstrukcija Opšte bolnice „Stefan Visoki “ u Palanci bi uskoro trebala da počne.

Pune tri godine radi se na pripremi ne tako jednostavne dokumentacije i projekata koji prate ovu investiciju, koja će ujedno biti i najveća investicija koju je naša Opština ikada dobila. Rekonstrukcija će se raditi u tri faze. Prva faza, koja koja će uskoro krenuti, podrazumeva zamenu krova, kompletnu stolariju, fasadu, natkrivanje i izgradnju prijema, izradu terase, opremanje i sve ono što spada u mašinske radove. Druga i treća faza podrazumevaju izgradnju i opremanje potpuno novog bloka ukupne površine preko 5.000 m2. Izgradnja novog bolničkog bloka će omogućiti proširenje raspoloživih kapaciteta kao i izgradnju novih savremenih operacionih sala u kojima će se vršiti zahvati koji do sada nisu bili mogući.

Imaćemo jednu od najvećih i najsavremenijih bolnica u Srbiji, koja će pokrivati i najveći deo auto-puta i koridora 10.

Uz kompletnu rekonstrukciju i izgradnju, u krugu naše Bolnice uporedo se gradi i najveći heliodrom u Podunavskom okrugu. Heliodrom će isključivo koristiti za hitne slučajeve kao i direktne veze Opšte bolnice „Stefan Visoki“ sa koridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji koji će biti aktivan 24 sata.

Ukupna sredstva koja će Vlada Republike Srbije preko Kancelarije za javna ulaganja uložiti u našu Bolnicu prelaze tri milijarde dinara. Ovo je velika šansa za naše mlade doktore i medicinsko osoblje iz Palanke, Velike Plane i čitavog regiona koji će ostvariti pravo na zapošljvanje u našoj novoj Bolnici.“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.