ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Култура

Басиста легендарне групе „КУД идијоти“ Ненад Марјановић – др Фриц у „Punk rock cafe-u“ у Смедеревској Паланци: ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ЖИВОТ С ИДИ(Ј)ОТИМА“

У „Punk rock cafe-u“ у Смедеревској Паланци, 24. октобра, одржаће се промоција књиге „Живот с иди(ј)отима“, Ненада Марјановића – др Фрица, басисте легендарне групе „КУД идијоти“ из Пуле.

У оквиру пратећег програма наступиће локални музичари са адекватним репертоаром, а биће омогућена куповина књиге и мајица са потписом аутора.

„Живот с иди(ј)отима“ је аутобиографска прича аутора и бави се дискографски најплодоноснијим делом каријере групе која је ратних година стекла култни статус широм Балкана, а антиратни став и нескривени антифашизам сврстао је КУД „Идијоте“ међу иконе урбане левице у овом дијелу Европе.
„Живот с иди(ј)отима“ је искрена и емотивна прича о Пули, Истри, љубави, мржњи, гашењу једне групе, успостављању нове групе, гашењу једне и успостављању друге државе.
Прича која је прожета причицама из живота једног рок састава у вртлогу рата, прича о људима, њиховим карактерима, прича писана из гардероба рок клубова, прича која улази иза свијетла позорнице, прича којом се не баве историчари, а која се бави бендом који је засигурно историјски феномен урбане културе једне изгубљене генерације.
„Живот с иди(ј)отима“ трећа је књига Ненада Марјановића – др Фрица.

Са колегом, бившим бубњарем КУД „Идијота“ Диегом Босуском – Птицом објавио је књигу сатиричних причица „Укрудбене појебнице“, а самостално је објавио „Врајжу макину“, колумне објављиване у дневном листу „Глас Истре“.
Ненад Марјановић др Фриц је новинар и коментатор истарског портала „Regional express“, уредник и водитељ сатиричне телевизијске емисије „Систематски преглед“ и покретач и власник истарске „Рок галерије“.

У претходном периоду књига „Живот с иди(ј)отима“ имала је бројне успешне и изузетно посећене промоције у многим градовима бивше Југославије, па је ред дошао и на Смедеревску Паланку у којој су „КУД Идијоти“, крајем осамдесетих у КМ „64“ имали сјајне концерте и били омиљени бенд и искрени пријатељи многих Паланчана. У књизи се и помиње то време, место и људи које је аутор сачувао у сећању.

Д.Ц.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *