Basista legendarne grupe „KUD idijoti“ Nenad Marjanović – dr Fric u „Punk rock cafe-u“ u Smederevskoj Palanci: PROMOCIJA KNJIGE „ŽIVOT S IDI(J)OTIMA“

U „Punk rock cafe-u“ u Smederevskoj Palanci, 24. oktobra, održaće se promocija knjige „Život s idi(j)otima“, Nenada Marjanovića – dr Frica, basiste legendarne grupe „KUD idijoti“ iz Pule.

U okviru pratećeg programa nastupiće lokalni muzičari sa adekvatnim repertoarom, a biće omogućena kupovina knjige i majica sa potpisom autora.

„Život s idi(j)otima“ je autobiografska priča autora i bavi se diskografski najplodonosnijim delom karijere grupe koja je ratnih godina stekla kultni status širom Balkana, a antiratni stav i neskriveni antifašizam svrstao je KUD „Idijote“ među ikone urbane levice u ovom dijelu Evrope.
„Život s idi(j)otima“ je iskrena i emotivna priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jedne grupe, uspostavljanju nove grupe, gašenju jedne i uspostavljanju druge države.
Priča koja je prožeta pričicama iz života jednog rok sastava u vrtlogu rata, priča o ljudima, njihovim karakterima, priča pisana iz garderoba rok klubova, priča koja ulazi iza svijetla pozornice, priča kojom se ne bave istoričari, a koja se bavi bendom koji je zasigurno istorijski fenomen urbane kulture jedne izgubljene generacije.
„Život s idi(j)otima“ treća je knjiga Nenada Marjanovića – dr Frica.

Sa kolegom, bivšim bubnjarem KUD „Idijota“ Diegom Bosuskom – Pticom objavio je knjigu satiričnih pričica „Ukrudbene pojebnice“, a samostalno je objavio „Vrajžu makinu“, kolumne objavljivane u dnevnom listu „Glas Istre“.
Nenad Marjanović dr Fric je novinar i komentator istarskog portala „Regional express“, urednik i voditelj satirične televizijske emisije „Sistematski pregled“ i pokretač i vlasnik istarske „Rok galerije“.

U prethodnom periodu knjiga „Život s idi(j)otima“ imala je brojne uspešne i izuzetno posećene promocije u mnogim gradovima bivše Jugoslavije, pa je red došao i na Smederevsku Palanku u kojoj su „KUD Idijoti“, krajem osamdesetih u KM „64“ imali sjajne koncerte i bili omiljeni bend i iskreni prijatelji mnogih Palančana. U knjizi se i pominje to vreme, mesto i ljudi koje je autor sačuvao u sećanju.

D.C.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.