Nova funkcija Božidara Todorovića u Samostalnom sindikatu Srbije: IZABRAN ZA ČLANA VEĆA

IMG_0723Božidar Todorović izabran je za člana Veća Saveza samostalnog sindikata Srbije. To je učinjeno na Kongresu tog sindikata, koji je održan u Beogradu. Novo Veće broji 105 članova od kojih su njih 70 birani iz redova granskih sindikata a ostali kao predstavnici teritorija. Todorović je izabran za teritoriju Smederevske Palanke i Velike Plane.

-Velika mi je čast da budem među 105 članova Veća Samostalnog sindikata Srbije, koji ima 500.000 članova  i posebno što sam biran od strane teritorije – izjavio nam je Božidar Todorović.- Veće čiji sam sada član upravljaće Samostalnim sindikatom u periodu između dva kongresa. Ono donosi najvažnije odluke i dokumenta i bira i razrešava druge organe. Mandat novoizabranog Veća trajaće pet godina.

Todorović već ima visoku funkciju u Samostalnom  sindikatu metalaca Srbije, gde je izabran za potpredsednika. Predsednik je Veća tog sindikata za opštine Smederevska Palanka i Velika Plana i predsednik Samostalnog sindikata „Goše“.

Značajne funkcije u Samostalnom sindikatu Srbije, pored Todorovića, imaju još dve osobe koje su rođenjem vezane za Smederevsku Palanku: Dragan Ranđelović i Živorad Kolarević. Ranđelović je predsednik sindikata železničara, koji živi u Aranđelovcu, a Kolarević je predsednik Veća sindikata u gradu pod Bukuljom i istovremeno  čelnik tog sindikata u „Knjazu“. Ranđelović je, inače, operatativni šef Železničke stanice Beograd, a Kolarević elektroničar u „Knjazu“.

D. J.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.