ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Нова функција Божидара Тодоровића у Самосталном синдикату Србије: ИЗАБРАН ЗА ЧЛАНА ВЕЋА

IMG_0723Божидар Тодоровић изабран је за члана Већа Савеза самосталног синдиката Србије. То је учињено на Конгресу тог синдиката, који је одржан у Београду. Ново Веће броји 105 чланова од којих су њих 70 бирани из редова гранских синдиката а остали као представници територија. Тодоровић је изабран за територију Смедеревске Паланке и Велике Плане.

-Велика ми је част да будем међу 105 чланова Већа Самосталног синдиката Србије, који има 500.000 чланова  и посебно што сам биран од стране територије – изјавио нам је Божидар Тодоровић.- Веће чији сам сада члан управљаће Самосталним синдикатом у периоду између два конгреса. Оно доноси најважније одлуке и документа и бира и разрешава друге органе. Мандат новоизабраног Већа трајаће пет година.

Тодоровић већ има високу функцију у Самосталном  синдикату металаца Србије, где је изабран за потпредседника. Председник је Већа тог синдиката за општине Смедеревска Паланка и Велика Плана и председник Самосталног синдиката „Гоше“.

Значајне функције у Самосталном синдикату Србије, поред Тодоровића, имају још две особе које су рођењем везане за Смедеревску Паланку: Драган Ранђеловић и Живорад Коларевић. Ранђеловић је председник синдиката железничара, који живи у Аранђеловцу, а Коларевић је председник Већа синдиката у граду под Букуљом и истовремено  челник тог синдиката у „Књазу“. Ранђеловић је, иначе, оператативни шеф Железничке станице Београд, а Коларевић електроничар у „Књазу“.

Д. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *