ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Нови циклус курсева у Институту „Гоша“: ОБУКЕ ИЗ ОБЛАСТИ ИСПИТИВАЊА ЗАВАРЕНИХ СПОЈЕВА БЕЗ РАЗАРАЊА

Fabrika GosaУ Институту „Гоша“ у Београду, у току су интензивне припреме за отпочињање курсева за визуелну и пенетрантску контролу заварених спојева, а њихова реализација очекује се у другој половини априла месеца. Курсеви се изводе у сарадњи са партнерима из Словачке – CECH ZVÁRAČSKÝCH ODBORNÍKOV из Трнаве, који ће вршити сертификацију.

Курс за визуелну контролу заварених спојева (Левел I и II) у складу је са стандардом ЕН ИСО 9712:2012. Курс ће се одржавати у просторијама Института „Гоша“ у Београду, Милана Ракића 35, и траје пет дана у периоду од 14. – 18. априла 2015. Полагање ће се извршити у првој половини маја месеца.

Курс за пенетрантску контролу заварених спојева (Левел I и II) у складу је са стандардом ЕН ИСО 9712:2012. Курс се такође одржава у просторијама Института „Гоша“ у Београду и траје три дана у периоду од 20. – 22. априла 2015. Полагање ће се извршити у првој половини маја 2015.

У Институту „Гоша“ очекују повећан број кандидата, имајући у виду интересовање за предходне курсеве из ове области, те је на већи број адреса упућен позив пословним партнерима и појединцима.

 

Зорица Матић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *