ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Нови разговори општинског руководства и Штрајкашког одбора ЈКП „Водовод“: ЈОШ УВЕК БЕЗ ДОГОВОРА

VODOVOD-STRAJKACI1После недавне протестне шетње радника «Водовода»,  према договору са председником Општине, настављени су разговори о превазилажењу проблема у овом јавном предузећу.

Након скоро трочасовних разговора и даље се не назире поуздано решење које би задовољило обе стране.

После новог састанка, изјаве за медије дали су председник Општине и председник синдиката „Водовода“.

– Још једном, морам да нагласим, ово нису „преговори“, јер они подразумевају две сурпотстављене стране.Ово су договори две стране којима су идентични интереси. А интерес Општине, као и интерес синдиката „Водовода“ је налажење решења за ову екстремно  тешку ситуацију. Ово говорим мирне савести, јер ни једним гестом, ни ја ни моји сарадници, током претходна два месеца, колико обављамо ову дужност, нисмо допринели овако тешкој ситуацији. Напротив, током поменутог периода остварили смо неке помаке. Проблеми у „Водоводу“ су екстремни и они датирају из периоида од пре шест-седам, до десет година. То су страшна дуговања, блокада рачуна и готово немогућност пословања – рекао је председник Општине Петар Милић, и објаснио да се паралелно ради на томе да се ова акутно тешка ситуација олакша, и да се, истовремено,  пронађе неко трајно  системско решење, а по Милићевим речима конкретни помаци у оба правца, су већ учињени.

– Не могу да кажем да смо ближи договору. У сваком случају, разговарати није на одмет. Разговор је оно што води решењу. Могу да кажем да су разговори били врло исцрпни,  тешки. Општинско руководство не може ништа конкретно да нам каже – рекао је председник синдиката АлександарБошњаковић, и нагласио да је на радницима да донесу одлуку да ли ће бити генералног штрајка, додајући да ће се разговори са локалном самоуправом наставити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *