Novi razgovori opštinskog rukovodstva i Štrajkaškog odbora JKP „Vodovod“: JOŠ UVEK BEZ DOGOVORA

VODOVOD-STRAJKACI1Posle nedavne protestne šetnje radnika «Vodovoda»,  prema dogovoru sa predsednikom Opštine, nastavljeni su razgovori o prevazilaženju problema u ovom javnom preduzeću.

Nakon skoro tročasovnih razgovora i dalje se ne nazire pouzdano rešenje koje bi zadovoljilo obe strane.

Posle novog sastanka, izjave za medije dali su predsednik Opštine i predsednik sindikata „Vodovoda“.

– Još jednom, moram da naglasim, ovo nisu „pregovori“, jer oni podrazumevaju dve surpotstavljene strane.Ovo su dogovori dve strane kojima su identični interesi. A interes Opštine, kao i interes sindikata „Vodovoda“ je nalaženje rešenja za ovu ekstremno  tešku situaciju. Ovo govorim mirne savesti, jer ni jednim gestom, ni ja ni moji saradnici, tokom prethodna dva meseca, koliko obavljamo ovu dužnost, nismo doprineli ovako teškoj situaciji. Naprotiv, tokom pomenutog perioda ostvarili smo neke pomake. Problemi u „Vodovodu“ su ekstremni i oni datiraju iz perioida od pre šest-sedam, do deset godina. To su strašna dugovanja, blokada računa i gotovo nemogućnost poslovanja – rekao je predsednik Opštine Petar Milić, i objasnio da se paralelno radi na tome da se ova akutno teška situacija olakša, i da se, istovremeno,  pronađe neko trajno  sistemsko rešenje, a po Milićevim rečima konkretni pomaci u oba pravca, su već učinjeni.

– Ne mogu da kažem da smo bliži dogovoru. U svakom slučaju, razgovarati nije na odmet. Razgovor je ono što vodi rešenju. Mogu da kažem da su razgovori bili vrlo iscrpni,  teški. Opštinsko rukovodstvo ne može ništa konkretno da nam kaže – rekao je predsednik sindikata AleksandarBošnjaković, i naglasio da je na radnicima da donesu odluku da li će biti generalnog štrajka, dodajući da će se razgovori sa lokalnom samoupravom nastaviti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *