Obaveštenje nosiocima poljoprivrednih gazdinstava

Zbog  proglašenja Vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, poljoprivredna gazdinstva nisu u mogućnosti da Upravi za trezor podnose zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje. Iz navedenih razloga donet je Pravilnik o izmeni Pravilnika o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i obrascu zahteva za ostavrivanje tih podsticaja. Izmene se odnose na:

– poljoprivredna gazdinstva koja su ostvarila pravo na podsticaje u 2019. godini, a do dana stupanja na snagu navedenog Pravilnika nisu podnela zahtev, pravo na osnovne podsticaje ostvariće tako što će im sredstva biti uplaćena direktno na namenski račun kod poslovne banke, bez podnošenja zahteva;

-poljoprivredna gazdinstva koja nisu ostvarila pravo na podsticaje u 2019. godini i nisu podnela zahtev do dana stupanja na snagu navedenog Pravilnika, a imaju pravo na podsticaje u 2020. godini, mogu podneti zahtev Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na mej adresu uap.kabinet@minpolj.gov.rs dostavljanjem sledećih podataka: ime i prezime, matični broj, broj poljoprivrednog gazdinstva(BPG).     

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.