ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Обавештење Општинске управе: ИЗЛАЖЕ СЕ НА УВИД ДЕО БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА РАДИ ПРОВЕРЕ ПОДАТАКА УПИСАНИХ У ЊЕМУ

НА ОСНОВУ ЧЛАНОВА 7. И 14. ЗАКОНА О ЈЕДИНСТВЕНОМ БИРАЧКОМ СПИСКУ („СЛ.ГЛАСНИК РС“, БРОЈ 104/09 И 99/11) И УПУТСТВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЗАКОНА О ЈЕДИНСТВЕНОМ БИРАЧКОМ СПИСКУ („СЛ.ГЛАСНИК РС“, БРОЈ 15/12, 88/18, 67/20, 40/21, 90/21 И 16/22), А У ВЕЗИ СА ОДЛУКОМ ПРЕДСЕДНИКА НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ  РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О РАСПИСИВАЊУ ИЗБОРА ЗА ОДБОРНИКЕ СКУПШТИНА ГРАДОВА И ОПШТИНАУ РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ01 БРОЈ 013-228/22 ОД 15.02.2022.ГОДИНЕ, ЗАКАЗАНИХ ЗА 03.АПРИЛ 2022.ГОДИНЕ,  И ОДЛУКЕ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О РАСПИСИВАЊУ ИЗБОРА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ ПР БРОЈ 26 ОД 15.02.2022.ГОДИНЕ, ЗАКАЗАНИХ ЗА 03. АПРИЛ 2022.ГОДИНЕ („СЛУЖБЕНИ ГЛАСНИК РС“ БРОЈ 22/2022)ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ДАЈЕ СЛЕДЕЋЕ

                                                                    О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

ИЗЛАЖЕ СЕ НА УВИД ДЕО БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА РАДИ ПРОВЕРЕ ПОДАТАКА УПИСАНИХ У ЊЕМУ.

БИРАЧКИ СПИСАК СЕ ИЗЛАЖЕ У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКАУ ЗГРАДИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, УЛИЦА ВУКА КАРАЏИЋА БРОЈ 25, ДРУГИ СПРАТ, КАНЦЕЛАРИЈА 323.

ГРАЂАНИ КОЈИ ИМАЈУ ПРЕБИВАЛИШТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, КАО И ИНТЕРНО РАСЕЉЕНА ЛИЦА КОЈА ИМАЈУ ПРИЈАВЉЕНО БОРАВИШТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, МОГУ ИЗВРШИТИ УВИД И ПРОВЕРУ ПОДАТАКА У ДЕЛУ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, КОЈИ СЕ ДОНОСЕ НА ТО ДА ЛИ СУ УПИСАНИ У БИРАЧКИ СПИСАК И ДА ЛИ СУ УПИСАНИ ПОДАЦИ ТАЧНИ. ОВА ЛИЦА МОГУ ЗАХТЕВАТИ ДА СЕ ИЗВРШЕ ПРОМЕНЕ У БИРАЧКОМ СПИСКУ (УПИС, БРИСАЊЕ, ИЗМЕНЕ, ДОПУНЕ ИЛИ ИСПРАВКЕ), УЗ ОБАВЕЗНО ПРИЛАГАЊЕ ВАЖЕЋЕ  ЛИЧНЕ КАРТЕ ИЛИ ВАЖЕЋЕ ПРИЈАВЕ БОРАВИШТА НА УВИД.

УВИД И ПРОВЕРА ПОДАТАКА У ДЕЛУ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА ВРШИ СЕ У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ПУТЕМ ЕЛЕКТРОНСКЕ ПРОВЕРЕ У ЈЕДИНСТВЕНОМ БИРАЧКОМ СПИСКУ.

УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК МОЖЕ СЕ ИЗВРШИТИ И ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ НА ЗВАНИЧНОЈ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ МИНИСТАРСТВА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ УКУЦАВАЊЕМ ЈЕДИНСТВЕНОГ МАТИЧНОГ БРОЈА ГРАЂАНА И РЕГИСТАРСКОМ БРОЈУ ЛИЧНЕ КАРТЕ, ОДНОСНО БРОЈУ ПАСОША, А УКОЛИКО СЕ ОБЕЗБЕДЕ УСЛОВИ И СЛАЊЕМ СМС ПОРУКЕ СА ОВИМ ПОДАТКОМ НА БРОЈ ТЕЛЕФОНА КОЈИ СЕ ОБЈАВЉУЈЕ У СРЕДСТВИМА ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА И НА ЗВАНИЧНОЈ ИНТЕРНЕТ СТРАНИЦИ МИНИСТАРСТВА.

ОД ПРОГЛАШЕЊА ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ, ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ПРОМЕНЕ У БИРАЧКОМ СПИСКУ ИМА И ПОДНОСИЛАЦ ТЕ ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ ИЛИ ЛИЦЕ КОЈЕ ОН ОВЛАСТИ, И ТО НА ИСТИ НАЧИН И ПО ИСТОМ ПОСТУПКУ ПО КОМЕ ТО ПРАВО ИМАЈУ И ГРАЂАНИ.

ЗАХТЕВИ ЗА ПРОМЕНЕ У ДЕЛУ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА, ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ МОГУ СЕ ПОДНЕТИ НАЈКАСНИЈЕ ДО ДАНА ЗАКЉУЧЕЊА БИРАЧКОГ СПИСКА, ОДНОСНО 15 ДАНА ПРЕ ДАНА ОДРЖАВАЊА ИЗБОРА – ЗАКЉУЧНО СА 18.03.2022. ГОДИНЕ.

ПО ЗАКЉУЧЕЊУ БИРАЧКОГ СПИСКА ПА СВЕ ДО 72 ЧАСА ПРЕ ДАНА ОДРЖАВАЊА ИЗБОРА (ЗАКЉУЧНО СА 31.03.2022.ГОДИНЕ), СВЕ ПРОМЕНЕ У БИРАЧКОМ СПИСКУ ВРШИ МИНИСТАРСТВО ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ. ЗАХТЕВИ ЗА ПРОМЕНЕ У БИРАЧКОМ СПИСКУ ОД ДАНА ЗАКЉУЧЕЊА БИРАЧКОГ СПИСКА ПА ДО 72 ЧАСА ПРЕ ДАНА ОДРЖАВАЊА ИЗБОРА, ПОДНОСЕ СЕ МИНИСТАРСТВУ НЕПОСРЕДНО ИЛИ ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ КОЈА БЕЗ ОДЛАГАЊА ПОДНЕТЕ ЗАХТЕВЕ ЕЛЕКТРОНСКИМ ПУТЕМ ДОСТАВЉА МИНИСТАРСТВУ.

БИРАЧИ НА ИЗБОРИМА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ МОГУ ПОДНЕТИ ЗАХТЕВ ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ДА ГЛАСАЈУ ПРЕМА МЕСТУ СВОГ БОРАВИШТА У ЗЕМЉИ ИЛИ ИНОСТРАНСТВУ – ИЗАБРАНО МЕСТО ГЛАСАЊА.

ГРАЂАНИ – БИРАЧИ КОЈИ ИМАЈУ БОРАВИШТЕ У ИНОСТРАНСТВУ МОГУ ГЛАСАТИ ПРЕМА МЕСТУ СВОГ БОРАВИШТА НА ОСНОВУ ПОДНЕТОГ ЗАХТЕВА И УПИСА КОЈИ ВРШИ ОПШТИНСКА УПРАВА АКО ТО ЛИЦЕ ИМА ПРИЈАВЉЕНО ПРЕБИВАЛИШТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА.

УПИС ПОДАТКА У БИРАЧКИ СПИСАК НА ОСНОВУ ЗАХТЕВА БИРАЧА ДА ЋЕ ГЛАСАТИ ПРЕМА МЕСТУ СВОГ БОРАВИШТА (У ЗЕМЉИ ИЛИ ИНОСТРАНСТВУ), ВРШИ СЕ ПОЧЕВ ОД ДАНА РАСПИСИВАЊА ИЗБОРА, А НАЈКАСНИЈЕ 5 ДАНА ПРЕ ДАНА ЗАКЉУЧЕЊА БИРАЧКОГ СПИСКА – ЗАКЉУЧНО СА 28.03.2022.ГОДИНЕ.

Број: 208-12/2022-01/1

У Смедеревској Паланци, 16.02.2022.године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *