ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Обележавање Дана борбе против рака код деце: ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА „КИЛОМЕТРИ ЗА ВЛАДУ“

У Скупштини општине Смедеревска Паланка одржана је конференција за медије на којој су, поред домаћина председника СО Николе Вучена, говорили и Сандра Тројановић, Никола Николић и Ненад Војчевски, а теме су биле обележавање Дана борбе против рака код деце и организација хуманитарне акције „Километри за Владу“.

Дан борбе против рака код деце биће обележен постављањем штанда у центру града 15. фебруара, у организацији Удружења „Сви до 23“, НУРДОР-а и Општине Смедеревска Паланка, а атлетичари маратонци трчаће око 80 километара од Панчева до Смедеревске Паланке, односно наша маратонка Сандра Тројановић половину те деонице. Најмлађи такмичари из АК „Јасеница“ по договору са тренером претрчаће краће стазе, а учешће у трци најавио је и председник СО Никола Вучен.

На тај начин ће се, уплатама на жиро рачун за сваки претрчани километар сакупити  одређена помоћ која ће помоћи лечење малог Владе, дечака из Панчева, који болује од рака.

У плану је и трка у супротном правцу, од Смедеревске Паланке до Панчева, ради даљег прикупљања помоћи деци која болују од опаке болести.

На конференцији за медије упућен је позив грађанима да се укључе у ову хуманитарну акцију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *