Obeležavanje Dana borbe protiv raka kod dece: HUMANITARNA AKCIJA „KILOMETRI ZA VLADU“

U Skupštini opštine Smederevska Palanka održana je konferencija za medije na kojoj su, pored domaćina predsednika SO Nikole Vučena, govorili i Sandra Trojanović, Nikola Nikolić i Nenad Vojčevski, a teme su bile obeležavanje Dana borbe protiv raka kod dece i organizacija humanitarne akcije „Kilometri za Vladu“.

Dan borbe protiv raka kod dece biće obeležen postavljanjem štanda u centru grada 15. februara, u organizaciji Udruženja „Svi do 23“, NURDOR-a i Opštine Smederevska Palanka, a atletičari maratonci trčaće oko 80 kilometara od Pančeva do Smederevske Palanke, odnosno naša maratonka Sandra Trojanović polovinu te deonice. Najmlađi takmičari iz AK „Jasenica“ po dogovoru sa trenerom pretrčaće kraće staze, a učešće u trci najavio je i predsednik SO Nikola Vučen.

Na taj način će se, uplatama na žiro račun za svaki pretrčani kilometar sakupiti  određena pomoć koja će pomoći lečenje malog Vlade, dečaka iz Pančeva, koji boluje od raka.

U planu je i trka u suprotnom pravcu, od Smederevske Palanke do Pančeva, radi daljeg prikupljanja pomoći deci koja boluju od opake bolesti.

Na konferenciji za medije upućen je poziv građanima da se uključe u ovu humanitarnu akciju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.