ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

У оквиру обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом представници Удружења родитеља за помоћ ментално недовољно развијеним и аутистичним лицима организовали су штанд у центру града. Продајна изложба радова чланова удружење и деце изазвала је велику пажњу грађана.

На штанду су се нашли радови из домаће радиности попут плетива, предмета од рециклажног материјала и грнчарски предмети украшени декупаж техником. Читаву поставку на штанду откупио је председник општине, Никола Вучен у жељи да помогне особама са инвалидитетом, посебно деци.

Преносимо и изјаву председника Општине Николе Вуучена поводом Међународног дана особа са инвалидитетом:

„На данашњи дан треба да се подсетимо да је стварање услова за укључивање особа са инвалидитетом у свакодневне животне активности, односно њихово активно учешће у социјалној заједници, не само битан цивилизацијски циљ, него и морална обавеза сваког члана друштва. Општина Смедеревска Паланка је већ више година укључена у програме, чија је сврха превладавање баријера, и инклузија особа са инвалидитетом у друштвени живот, а у ову сврху опредељена су и средства из општинског буџета.
Међународни дан особа са инвалидитетом је повод да сагледамо шта је до сада урађено, и шта можемо да учинимо у наредном периоду. Што се тиче Општине Смедеревска Планка, могу да обећам да ћемо и даље, сходно нашим могућностима, издвајати средства и улагати у програме помоћи лицима са инвалидитетом, а овом приликом позивамо и друге, привреднике и предузетнике, да се у ове програме активно укључе.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *