Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom predstavnici Udruženja roditelja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim i autističnim licima organizovali su štand u centru grada. Prodajna izložba radova članova udruženje i dece izazvala je veliku pažnju građana.

Na štandu su se našli radovi iz domaće radinosti poput pletiva, predmeta od reciklažnog materijala i grnčarski predmeti ukrašeni dekupaž tehnikom. Čitavu postavku na štandu otkupio je predsednik opštine, Nikola Vučen u želji da pomogne osobama sa invaliditetom, posebno deci.

Prenosimo i izjavu predsednika Opštine Nikole Vuučena povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom:

„Na današnji dan treba da se podsetimo da je stvaranje uslova za uključivanje osoba sa invaliditetom u svakodnevne životne aktivnosti, odnosno njihovo aktivno učešće u socijalnoj zajednici, ne samo bitan civilizacijski cilj, nego i moralna obaveza svakog člana društva. Opština Smederevska Palanka je već više godina uključena u programe, čija je svrha prevladavanje barijera, i inkluzija osoba sa invaliditetom u društveni život, a u ovu svrhu opredeljena su i sredstva iz opštinskog budžeta.
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom je povod da sagledamo šta je do sada urađeno, i šta možemo da učinimo u narednom periodu. Što se tiče Opštine Smederevska Planka, mogu da obećam da ćemo i dalje, shodno našim mogućnostima, izdvajati sredstva i ulagati u programe pomoći licima sa invaliditetom, a ovom prilikom pozivamo i druge, privrednike i preduzetnike, da se u ove programe aktivno uključe.“

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.