Održana 81. sednica Opštinskog veća

Održana je 81. sednica Opštinskog veća na kojoj je, pored ostalog, utvrđen predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2020. godinu.

Na sednici je Doneta Odluka o izboru projekata od javnog interesa koji će se finansirati ili sufinansirati iz budžeta Opštine, a koje realizuju udruženja. Utvrđen je predlog o boravišnim taksama, predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o osnivanju Ustanove Kulturni centar, predlog Odluke o dopuni Odluke o transformaciji Ustanove Gradsko pozorište u Ustanovu kulturni centar, predlog Odluke o usvajanju Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Na sednici je utvrđen predlog otuđenja i davanja u zakup zemljišta u javnoj svojini na teritoriji Opštine, kao i predlog kodeksa ponašanja službenika i nameštenika Opštine Smederevska Palanka.

Pored ostalog razmatrana je Odluka Nadzornog odbora JKP „Opštinska groblja“ o promeni imena, kao i izmene i dopune programa uređivanja građevinskog zemljišta, izgradnje i održavanja komunalne infrastrukture u Opštini sa finansijskim planom za 2020. godinu, izmene i dopune programa poslovanja JKP „Vodovod“ i JP „Palanka“.

Konačnu odluku o ovim i drugim tačkama doneće odbornici na narednoj sednici Skupštine opštine koja je zakazana za 10. decembar.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.