Obuka o razvoju brenda: DOPRINOS PRIVREDNOM RAZVOJU PALANKE

DSC07739U maloj sali SO Smederevska Palanka održava se seminar, čiji je cilj da polaznike upozna sa osnovnim znanjima o brendu, odnosno da predstavi ulogu i značaj brenda za razvoj opštine Smederevska Palanka. Ovaj program obuke, koji realizuju predavači Visoke škole modernog biznisa iz Beograda, namenjen je pre svega zaposlenima u Opštini Smederevska Palanka koji su odgovorni za usmeravanje i podsticaj lokalnog razvoja, a na obuku su pozvani i predstavnici Opštinske turističke organizacije, kao i lokalni privrednici.

– Projekat obuhvata četiri modula – objasnio je uoči početka ovog skupa docent dr Aleksandar Dejanović, jedan od predavača. – Prvi modul startuje danas, i to je poseban obrazovni program, 12 časova, obrada teme „Opština kao brend“. Prvoga dana biće predstavljene neke opšte napomene, a drugoga dana će se govoriti o brendu opštine ili grada. Cilj je da se uoče neke prepoznatljive karakteristike Smederevske Palanke, i da na bazi toga krene i izgradnja brenda. Svrha brenda je da privuče ljude i skrene pažnju. Posle dvodnevne obuke uslediće i istraživanje o tome šta građani Smederevske Palanke prepoznaju kao vrednosti svoje opštine, šta treba menjati, čime jesu, a čime nisu zadovoljni, da bi se na osnovu ovog istraživanja, potom, pristupilo identifikovanju osnovnih elemenata brenda Smederevske Palanke.

DSC07738– Rukovodstvo Opštine Smederevska Palanka je sagledalo situaciju, koja pokazuje da je ranije naša opština imala više brendova, ili svega onoga po čemu je opština bila prepoznatljiva. Na žalost mnogi od tih brendova više ne postoje – istakao je Slavoljub Đurić, predsednik SO Smederevska Palanka. – Ovim programom želimo da, oslanjajući se na sopstvene snage, edukujemo jedan broj ljudi, u cilju da Palanka u bliskoj budućnosti izgradi svoj novi brend, po čemu će biti prepoznatljiva, i da to doprinese privrednom razvoju.

Nakon realizacije programa, svi učesnici dobiće poseban setrifikat Visoke škole modernog biznisa.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.