Odgovor direktora „Palanačkih“ na reagovanje PD Centar – ED Elektrošumadija Kragujevac povodom tekstova objavljenih u novinama

Palanacke br 178-179Poštovani Bojane (Bojan Radojević, Služba za odnose sa javnošću, Kabinet direktora PD Centar)

uz dužno poštovanje vašem lepom vaspitanju i pismenosti, što su retke vrline u (monopolističkim) preduzećima kao što je to koje predstavljate, moram da vam prenesem da potpuno odbacujem vaše sarkastično objašnjenje o tome „zašto je građanima u S. Palanci uskraćena ulična rasveta“.

Šta više, umalo da ga shvatim kao ličnu uvredu, ali kako se ne poznajemo, ostavljam vam pravo da smatrate da sam nižeg koeficijenta inteligencije (inače, dobitnik sam nekoliko književnih i novinarskih nagrada – neke i iz vremena kada smo još bili država vredna poštovanja – a sa vašim, kragujevačkim akademskim slikarima i profesorima na Likovnoj akademiji Vidanom Papićem i Goranom Rakićem bio sam dugogodišnji član Umetničke grupe PETUM, itd. – verujem da ovo nećete shvatiti kao „hvalisanje“, već kao prilog ozbiljnosti stavova koje želim da vam prenesem).

Elem, veoma dobro znate da u ovoj državi ni vrapci ne poleću bez dozvole vlasti (tako je bilo juče, tako je danas i, na žalost biće još dugo).

Danas je to postalo skoro nepodnošljivo, ali neću da vas zamaram dokazima za ovu tvrdnju, jer to i nije naša tema.

Kao argument, da je politika umešala prste u ovaj slučaj, navodim (ponovo) izjave funkcionera lokalnog odbora SNS-a u S. Palanci, „da će ulična rasveta biti uključena čim oni dođu na vlast“.

Dobili smo i dva pisma u kojima građani navode da je pomenuti narodni poslanik isto to govorio u palanačkim kafanama i kafićima, što se tretira kao politika (politička kampanja) jer dolazi od izabranog predstavnika građana.

Takođe, od istih osoba mogu se čuti ili pročitati na društvenim mrežama najgnusnije i naravno izmišljene, a uvredljive, kvalifikacije, kako smo potplaćeni od strane aktuelne lokalne samouprave da u javnosti stvaramo pogrešnu sliku o situaciji u S. Palanci, a u njihovu korist.

U tom cilju moram da vas obavestim, a ovim putem i sve zlonamernike koji šire takve laži, da je ZAKONOM predviđeno sufinansiranje lokalnih medija od strane nadležnog ministarstva i lokalnih samouprava i da se to odnosi na sve ozbiljne i relevantne medije u čitavoj Srbiji, pa samim tim i u S. Palanci (tako je i u državama u regionu).

Ali ljudi opterećeni ličnim interesom, sve što im ne odgovara i ne ide u prilog ostvarenju njihovih težnji, smatraju metom za bezumne napade i uvrede.

Moram da pomenem, što vas i ne mora da interesuje, da sam kao novinar veoma dobro upućen u dugovanja lokalne samouprave za potrošenu električnu energiju, i u kom vremenskom periodu je taj dug nastajao.

Šta više, kao normalan i evropski opredeljen građanin, podržavam da sve što je potrošeno treba i da se plati…, ali zar vam se ne čini da postoji selektivna primena Zakona, po tom pitanju, I ZAŠTO BAŠ SADA I TO U OPŠTINI U KOJOJ NE VLADA TRENUTNO NAJVEĆA PARTIJA I ZAŠTO PREKO LEĐA GRAĐANA KOJI MOGU I DA STRADAJU ZBOG TOGA.

TUŽITE ONE KOJI DUGUJU, A GRAĐANIMA OSVETLITE ULICE!!!

Tako se to radi u civilizovanim državama i ozbiljnim državnim preduzećima.

Uzgred, oprostite što vam ne šaljem zvanično pismo u prilogu, a razlog za to je vaš tekst na koji sam poželeo da odgovorim „urgentno“, bez brojanja do pet.

Srećna vam i uspešna Nova!

Srećan Božić!

A želim vam i da nađete posao, bez obavezne partijske knjižice, prikladniji vašem uočljivom intelektu.

 

Nezavisne varoške novine „Palanačke“

Dejan Crnomarković

 

You may also like...

1 Response

  1. Leleee kaže:

    „Dobili smo i dva pisma u kojima građani navode da je pomenuti narodni poslanik isto to govorio u palanačkim kafanama i kafićima“ – Ijaooo, koji argumenti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.