ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Одговор директора „Паланачких“ на реаговање ПД Центар – ЕД Електрошумадија Крагујевац поводом текстова објављених у новинама

Palanacke br 178-179Поштовани Бојане (Бојан Радојевић, Служба за односе са јавношћу, Кабинет директора ПД Центар)

уз дужно поштовање вашем лепом васпитању и писмености, што су ретке врлине у (монополистичким) предузећима као што је то које представљате, морам да вам пренесем да потпуно одбацујем ваше саркастично објашњење о томе „зашто је грађанима у С. Паланци ускраћена улична расвета“.

Шта више, умало да га схватим као личну увреду, али како се не познајемо, остављам вам право да сматрате да сам нижег коефицијента интелигенције (иначе, добитник сам неколико књижевних и новинарских награда – неке и из времена када смо још били држава вредна поштовања – а са вашим, крагујевачким академским сликарима и професорима на Ликовној академији Виданом Папићем и Гораном Ракићем био сам дугогодишњи члан Уметничке групе ПЕТУМ, итд. – верујем да ово нећете схватити као „хвалисање“, већ као прилог озбиљности ставова које желим да вам пренесем).

Елем, веома добро знате да у овој држави ни врапци не полећу без дозволе власти (тако је било јуче, тако је данас и, на жалост биће још дуго).

Данас је то постало скоро неподношљиво, али нећу да вас замарам доказима за ову тврдњу, јер то и није наша тема.

Као аргумент, да је политика умешала прсте у овај случај, наводим (поново) изјаве функционера локалног одбора СНС-а у С. Паланци, „да ће улична расвета бити укључена чим они дођу на власт“.

Добили смо и два писма у којима грађани наводе да је поменути народни посланик исто то говорио у паланачким кафанама и кафићима, што се третира као политика (политичка кампања) јер долази од изабраног представника грађана.

Такође, од истих особа могу се чути или прочитати на друштвеним мрежама најгнусније и наравно измишљене, а увредљиве, квалификације, како смо потплаћени од стране актуелне локалне самоуправе да у јавности стварамо погрешну слику о ситуацији у С. Паланци, а у њихову корист.

У том циљу морам да вас обавестим, а овим путем и све злонамернике који шире такве лажи, да је ЗАКОНОМ предвиђено суфинансирање локалних медија од стране надлежног министарства и локалних самоуправа и да се то односи на све озбиљне и релевантне медије у читавој Србији, па самим тим и у С. Паланци (тако је и у државама у региону).

Али људи оптерећени личним интересом, све што им не одговара и не иде у прилог остварењу њихових тежњи, сматрају метом за безумне нападе и увреде.

Морам да поменем, што вас и не мора да интересује, да сам као новинар веома добро упућен у дуговања локалне самоуправе за потрошену електричну енергију, и у ком временском периоду је тај дуг настајао.

Шта више, као нормалан и европски опредељен грађанин, подржавам да све што је потрошено треба и да се плати…, али зар вам се не чини да постоји селективна примена Закона, по том питању, И ЗАШТО БАШ САДА И ТО У ОПШТИНИ У КОЈОЈ НЕ ВЛАДА ТРЕНУТНО НАЈВЕЋА ПАРТИЈА И ЗАШТО ПРЕКО ЛЕЂА ГРАЂАНА КОЈИ МОГУ И ДА СТРАДАЈУ ЗБОГ ТОГА.

ТУЖИТЕ ОНЕ КОЈИ ДУГУЈУ, А ГРАЂАНИМА ОСВЕТЛИТЕ УЛИЦЕ!!!

Тако се то ради у цивилизованим државама и озбиљним државним предузећима.

Узгред, опростите што вам не шаљем званично писмо у прилогу, а разлог за то је ваш текст на који сам пожелео да одговорим „ургентно“, без бројања до пет.

Срећна вам и успешна Нова!

Срећан Божић!

А желим вам и да нађете посао, без обавезне партијске књижице, прикладнији вашем уочљивом интелекту.

 

Независне варошке новине „Паланачке“

Дејан Црномарковић

 

One thought on “Одговор директора „Паланачких“ на реаговање ПД Центар – ЕД Електрошумадија Крагујевац поводом текстова објављених у новинама

  • Leleee

    „Добили смо и два писма у којима грађани наводе да је поменути народни посланик исто то говорио у паланачким кафанама и кафићима“ – Ijaooo, koji argumenti!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *