ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Одлука Управе Удружења новинара Србије: ТРОЈЕ У КРЕАТИВНОМ ТИМУ НОВИНАРСКЕ КУЋЕ „ПЕРА ТОДОРОВИЋ“

-Поверење указано Драгољубу Јанојлићу, Оливери Милошевић и Миомиру Филиповића

 

Управа Удружења новинара Србије именовала је три своја представника у Креативном тиму за програмске активности Новинарске куће „Пера Тодоровић“ у Водицама. То су Драгољуб Јанојлић, сарадник „Паланачких“ од првог броја, Оливера Милошевић, дописник „Политике“ из Смедерева и Миомир Филиповић, власник „Сеоских новина“ у Сремској Митровици.

Идеја за формирање Креативног тима потекла је из Редакције „Паланачких“, а здушно  ју је прихватио Извршни одбор Удружења новинара Србије. Циљ предлагача је био да  се дешавања у Новинарској кући и Водицама ускладе са дометима новинарског и књижевног дела Пере Тодоровића. У тиму ће своје представнике имати локална самоуправа, култура Смедеревске Паланке, Секција писаних медија Шумадије. Клуб новинара Смедеревске Паланке и Завичајно-туристичко удружење „Видовача“.

Креативни тим ће у догледно време сачини програм активности чија реализација треба да донесе, поред осталог, нова  сазнања о личности и делу Пере Тодоровића, али и о другим представницима новинарске мисли Србије. Биће ту свакако места и за неговање књижевног стваралаштва завичајних, али и стваралаца са других српских простора.

 

Д. Ц.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *