Odluka Uprave Udruženja novinara Srbije: TROJE U KREATIVNOM TIMU NOVINARSKE KUĆE „PERA TODOROVIĆ“

-Poverenje ukazano Dragoljubu Janojliću, Oliveri Milošević i Miomiru Filipovića

 

Uprava Udruženja novinara Srbije imenovala je tri svoja predstavnika u Kreativnom timu za programske aktivnosti Novinarske kuće „Pera Todorović“ u Vodicama. To su Dragoljub Janojlić, saradnik „Palanačkih“ od prvog broja, Olivera Milošević, dopisnik „Politike“ iz Smedereva i Miomir Filipović, vlasnik „Seoskih novina“ u Sremskoj Mitrovici.

Ideja za formiranje Kreativnog tima potekla je iz Redakcije „Palanačkih“, a zdušno  ju je prihvatio Izvršni odbor Udruženja novinara Srbije. Cilj predlagača je bio da  se dešavanja u Novinarskoj kući i Vodicama usklade sa dometima novinarskog i književnog dela Pere Todorovića. U timu će svoje predstavnike imati lokalna samouprava, kultura Smederevske Palanke, Sekcija pisanih medija Šumadije. Klub novinara Smederevske Palanke i Zavičajno-turističko udruženje „Vidovača“.

Kreativni tim će u dogledno vreme sačini program aktivnosti čija realizacija treba da donese, pored ostalog, nova  saznanja o ličnosti i delu Pere Todorovića, ali i o drugim predstavnicima novinarske misli Srbije. Biće tu svakako mesta i za negovanje književnog stvaralaštva zavičajnih, ali i stvaralaca sa drugih srpskih prostora.

 

D. C.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *