ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ОДРЖАН САСТАНАК ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: У току поподнева очекује се нормализација водоснабдевања

-Недеља, 8. октобар 2017. 12:45

 

Због проблема у водоснабдевању, данас је одржан састанак Општинског штаба за ванредне ситуације . На седници, којом је председавао заменик команданта штаба, Петар Јелић, најпре је размотрена новонастала ситуација, која је узроковала рестрикције протеклих дана.

Вршилац  дужности директора ЈКП „Водовод“, Срђан Борић, информисао је Штаб да ће у току поподнева (8. октобра) бити нормализовано водоснабдевање, односно да су актуелни проблеми за сада превазиђени. Борић је објаснио да су најновији проблеми узроковани читавим низом хаварија, од квара на главним потисним пумпама, до пуцања главних водова у кругу Фабрике воде. Борић је истакао да поменуте пумпе, произведене 1974. и 1980. године, хитно треба заменити, и подсетио да годинама није улагано у замену опреме и превенцију  оваквих хаварија, због чега постоји оправдана бојазан да се оне могу поновити у блиској будућности, уколико се не набави нова опрема.

На предлог заменика команданта Штаба, Петра Јелића, донета је одклука да се Општинском већу упути захтев да прерасподелом хитно обезбеди средства за решавање тренутних проблема и превенцију нових хаварија на потисним пумпама.

Помоћница председника Општине, Милица Деспотовић, упознала је чланове Штаба са мерама које су биле предузете како би се ублажили проблеми у водоснабдевању: обезбеђена је цистерна из Велике Плане за снабдевање Опште болнице „Стефан Високи“, као и цистерне из Смедерева и Петровца на Млави, којима су покривени пунктови на Колонији, у Златиборској улици и центру града. Превентивно, за случај нових хаварија, биће обезбеђени и балони велике запремине из Смедерева, као и цистерне из Сопота, Пожаревца и Свилајнца.

На данашњем састанку донета је одлука да Штаб буде у приправности, све док се актуелни проблеми на постројењу за водоснабдевање  у потпуности не санирају.

 

В.Ђ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *