ODRŽAN SASTANAK OPŠTINSKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE: U toku popodneva očekuje se normalizacija vodosnabdevanja

-Nedelja, 8. oktobar 2017. 12:45

 

Zbog problema u vodosnabdevanju, danas je održan sastanak Opštinskog štaba za vanredne situacije . Na sednici, kojom je predsedavao zamenik komandanta štaba, Petar Jelić, najpre je razmotrena novonastala situacija, koja je uzrokovala restrikcije proteklih dana.

Vršilac  dužnosti direktora JKP „Vodovod“, Srđan Borić, informisao je Štab da će u toku popodneva (8. oktobra) biti normalizovano vodosnabdevanje, odnosno da su aktuelni problemi za sada prevaziđeni. Borić je objasnio da su najnoviji problemi uzrokovani čitavim nizom havarija, od kvara na glavnim potisnim pumpama, do pucanja glavnih vodova u krugu Fabrike vode. Borić je istakao da pomenute pumpe, proizvedene 1974. i 1980. godine, hitno treba zameniti, i podsetio da godinama nije ulagano u zamenu opreme i prevenciju  ovakvih havarija, zbog čega postoji opravdana bojazan da se one mogu ponoviti u bliskoj budućnosti, ukoliko se ne nabavi nova oprema.

Na predlog zamenika komandanta Štaba, Petra Jelića, doneta je odkluka da se Opštinskom veću uputi zahtev da preraspodelom hitno obezbedi sredstva za rešavanje trenutnih problema i prevenciju novih havarija na potisnim pumpama.

Pomoćnica predsednika Opštine, Milica Despotović, upoznala je članove Štaba sa merama koje su bile preduzete kako bi se ublažili problemi u vodosnabdevanju: obezbeđena je cisterna iz Velike Plane za snabdevanje Opšte bolnice „Stefan Visoki“, kao i cisterne iz Smedereva i Petrovca na Mlavi, kojima su pokriveni punktovi na Koloniji, u Zlatiborskoj ulici i centru grada. Preventivno, za slučaj novih havarija, biće obezbeđeni i baloni velike zapremine iz Smedereva, kao i cisterne iz Sopota, Požarevca i Svilajnca.

Na današnjem sastanku doneta je odluka da Štab bude u pripravnosti, sve dok se aktuelni problemi na postrojenju za vodosnabdevanje  u potpunosti ne saniraju.

 

V.Đ.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.